Aki nem látta, most bepótolhatja! Itt jönnek Eszter Philips Airfryer XXL Smart forrólevegős sütőben készült finomságai: friss korianderes-petrezselymes falafelgolyókat, balzsamecetes tökmagolajos padlizsánszeleteket, és sült-füstölt tofut sütött, mellé pedig tahinis-kapros-citromos uborkasalátát tálalt. Mindezt @vegamamabanana beletöltötte egy szintén Airfryerben megmelegített (bolti) pitába. Köretként sült krumpli és sörélesztőpelyhes fodroskelchips készült. Próbáljátok a receptjeit ti is!
Eszter videóját itt nézhetitek meg
A falafelhez
- 300 g minimum 12 órára (szódabikarbónás) vízbe beáztatott száraz csicseriborsó
- 1 marék őrölt lenmag
- 1 csokor koriander
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt római kömény
- 1 kisebb salotta + 4 db újhagymaszár
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
A falafelhez az áztatott csicserit az aprított hagymákkal, száraz és zöldfűszerekkel egy késes aprítóban összedolgozzuk. Ebből a masszából kis golyókat gyúrunk, ezeket sütjük Airfryerben 200 fokon 10 percig.
A sült krumplihoz
- 500g újburgonya és sárga krumpli héjastul, steak krumplira vágva
- 1 ek olívaolaj
- szárított bazsalikom és oregánó, só és bors ízlés szerint
A burgonyahasábokat pici olajjal és fűszerekkel összeforgatjuk, és Airfryerben Smart funkción megsütjük.
A kapros tahinis uborkasalátához
- ½ db kígyóuborka
- 2 ek tahini
- 1 citrom leve
- 1 csokor friss kapor felaprítva
- só, bors ízlés szerint
A salátához felszeleteljük a tisztított uborkát, külön elkészítjük az öntetet, és összeforgatjuk őket.
A padlizsánhoz és a tofuhoz
- 1 csomag tofu
- 1 db padlizsán
- balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Sütés előtt a padlizsánszeleteket balzsamecetes olívaolajban megforgatjuk, a füstölt tofut pedig csak simán felszeleteljük, és megsütjük.
Keressetek még több Philips Airfryer XXL Smart receptet itt!