Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább – 6-féle ízben kóstoltuk a Fanan márka hummuszait

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

A csicseriborsóból, szezámpasztából, olívaolajból, citromléből és fokhagymából készített hummus vagy hummusz egy krémállagú közel-keleti sós krém, amely mára az egész világot meghódította, illetve az egészségtudatos táplálkozás egyik legfontosabb szimbóluma lett. Nem véletlenül, hiszen a hummusz nagyon gazdag Ómega-3 zsírsavakban, kalciumban, magnéziumban, vasban és cinkben, valamint a B-vitamin legtöbb fajtája is megtalálható benne.

Az általunk letesztelt 6-féle ízesítés / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

Bár elkészítése nem túl ördöngös feladat, azért mégsem olyan egyszerű elsőre összehozni a hummusz jellegzetesen krémes, selymes textúráját, amit általában csak sok-sok gyakorlással és kísérletezéssel lehet megvalósítani. És természetesen az ízesítésre is nagyon oda kell figyelni. Ám, a mai rohanó világban nem mindenkinek van arra elegendő ideje, hogy otthon tökéletesítse a hummusz receptjét.

Ebben a helyzetben jelentenek tökéletes megoldást a Fanan hummuszai, amelyekről nyugodtan kijelenthetjük, hogy a házi készítésű verzió legfinomabb bolti kihívói.

Az egyik legsokoldalúbb dip a világon / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

Mint az összes korábbi tesztünknél, most is az íz volt az elsődleges szempontunk a kóstolás során. Ezenfelül figyelembe vettük a hummusz állagát, a csomagolást és a tálalást is.

A tesztet természetesen az ízlésesen fűszerezett, kenhető krémállagú natúr humusszal kezdtük, amely manapság már igazi klasszikusnak számít. Úgy is mondhatjuk, hogy a hummuszrajongóknak sosem hiányozhat a bevásárlókosarából. Az említett natúr dip több mint 50%-ban friss csicseriborsóból készül, ezért nem is kérdés, hogy egy igazán autentikus termékről van szó. Ezt a felvetésünket már igazolja is az első falat, az állag kitűnően selymes, az íz korántsem tolakodó fűszerezésű. Sőt, nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem a szemeket is, hiszen az emlékezetes tálalásért a kevés pergetett illatos piros paprika felel, amely a krém tetején található. És hogy mihez ajánljuk a natúr hummuszt?

Szerintünk még egy kis darab kiflicsücsköt is képes teljesen feldobni ez a krém.

A nagy klasszikus natúr verzió / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

Szerencsére a Fanan azokról sem feledkezett el, akik nem elégszenek meg a natúr krémmel, így a cég megalkotott további 5 különleges ízvilágú hummuszt is. Ezek közé tartozik a wasabis, a chilis, a csípős, a currys és az olívás. Mi pontosan ebben a sorrendben kóstoltuk végig őket.

Íme a japán vizitormával fűszerezett frissítő, zöld krémtenger / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

Lehetséges, hogy a wasabi feliratú hummuszkrém első ránézésre elbizonytalanítja a csípős ételeket kerülő embereket, ám a Fanan dipjéből pont annyira érezhető ki a japán vízitorma pikánssága, amennyire az szükséges. Textúrája rendkívül krémes és bársonyos, ízvilágában pedig remekül hozza a reszelt tormaport, a friss mustárt és a vérpezsdítő wasabit. Mi elsősorban szendvicsekbe, felvágottak alá tennénk ebből a különleges krémből.

A vörös ízoázis színéről a fűszeres, paprikás szószkeverék gondoskodik / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

A következő tesztalanyunk a chilis hummuszkrém volt, amely a csípősebb ételek kedvelőinek favoritja lesz. Ettől függetlenül bárki kipróbálhatja, mivel a chilis hummusz natúr csicseriborsókrém-ágyon helyezkedik el, így erősségéről ízlés szerint lehet gondoskodni. Előfordulhat, hogy a chili egy kicsit leizzaszt, de cserébe 100%, hogy meghozza az étvágyat is! Nekünk pitatöredékkel ízlett a legjobban, de el tudnánk képzelni húsok mellé is.

Ezt a fajtát válaszd, ha kerülöd a legvadabb ízeket / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

Az ízlelőbimbó-stimuláló chilis hummusz után a csípős dippel folytattuk, amely közepén egy markáns fűszerpöttyben olvad egybe a paprika, a kardamom és a koriander csodás triója. Külön kiemelnénk, hogy a selymes textúrával rendelkező, pikáns mártogatós mellett továbbra is karakteres maradt a csicseriborsó jellegzetes íze.

Vendégségben pont optimális lehet ez a hummuszkrém: ha valaki nem annyira bírja a csípőset, akkor nyugodtan ehet ebből a verzióból.

Érdemes kipróbálni sült grillételek, például szaftos, csípős kolbászok mellé!

Izgalmas konyhák és kultúrák találkoznak ebben a pazar mártogatósban / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

A sorban következett az egyedi ízesítésű currys hummusz, amelyet bármikor szívesen párosítanánk egy pár frissen elkészített kolbászfalatkával. Ezenfelül bátran ajánljuk ezt a verziót azoknak is, akik nincsenek annyira oda a curry karakteres fűszeres ízéhez, ugyanis az aromák itt is remek harmóniában vannak a hummusz igazi sztárjával, a csicseriborsóval. Sőt, a mustár, az illatos kurkuma és a római kömény is szépen megjelenik ebben a krémben.

A krémtenger közepén mennyei olajbogyópép található / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

Kétségkívül a citromos ízjegyekkel bíró olívás hummuszkrém számított az egyik legnagyobb kedvencnek a szerkesztőség tagjai között.

A gusztusosan tálalt, középen olajbogyópéppel díszített dipben ugyanis szépen megmutatkozott az olívás aroma. Nyugodtan kombinálhatod ezt a krémet zöldségekkel, különféle kenyerekkel és húsokkal is. De felvágottak és zöldséges szendvicsek ínycsiklandozó kísérője is lehet!

A tökéletes tunkolós hummusz / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

Szerkesztőségünk tagjai a következőképp értékelték a Fanan hummuszkrémeket:

„Kifejeztetetten praktikus a lapos, széles doboz, hiszen nagyon egyszerűen lehet bele tunkolni!"

„Csak akkor tudnánk ilyen selymes hummuszt készíteni otthon, ha egyenként leszedegetnénk a csicseriborsó héját..."

„A natúr hummusz lehengerlően krémes, szinte olvad a számban, ízre pedig épp kellemes benne a sós-savanyú-fűszeres egyensúly."

„Kellemesen pikáns, nem csavarja le úgy a fejem, mint általában a többi wasabival ízesített termék..."

„...a currys leheletnyi fűszerezése épp annyira érezhető határozottan, hogy kielégítse a közel-keleti ízvilág kedvelőit..."

„Az olívás egy tálkában egyesíti a Mediterráneum különböző tájainak ízeit: felér egy képzeletbeli gasztroutazással minden falatja!"

„Olyan gyorsan kitunkoltam a közepéről az olívás krémet, hogy még további olajbogyókat szerettem volna elővenni a maradékhoz..."

„Bátran belemártottam a kenyerem a chilis hummusz középső részbe, ami okozott néhány izzasztó pillanatot!"

„Külön tetszik a plusz színfolt, amit a paprikakrém hozzáad a hummusz pasztelles felületéhez."

„A csípős krém teljesen más ízvilágot képvisel, ugyanis a csípős hummusz nem olyan tüzes, inkább kellemesen pikáns aromák érezhetők benne."

„Kifejezetten ízlett a currys hummusz, mert egyáltalán nem nyomta el a fűszer a csicseriborsó jellegzetes ízét."

„Mindegyik hummuszkrémen érződik a minőség."

A 6-féle íz között mindenki megtalálja a kedvencét / Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

A tesztelés végén a szerkesztőség minden tagja elégedetten, teli hassal dőlt hátra a székében. És még csak ekkor döbbentünk rá a kóstolt hummuszok egyik legjobb tulajdonságára, nevezetesen, hogy a 250 grammos mártogatósok mindegyike csupán 620 kalóriát tartalmaz, ami valljuk be, hogy semmiképpen sem veszélyezteti a napi edzésünket. A hummuszok továbbá 14 gramm rostot és 17,5 gramm fehérjét tartalmaznak, így valóban tökéletes csemegeként szolgálnak a sportolás után.

Jó szívvel ajánljuk a Fanan hummuszait mindazoknak, akik szeretnék egy selymes állagú, kiváló fűszerezésű, egészséges mártogatóssal kicsit feldobni az étrendjüket. A 6-féle hummuszkrém közül garantáltan mindenki megtalálja majd a neki legjobban tetszőt.

Szubjektív tesztünk alapján nyugodtan állíthatjuk, hogy a krémes állagú közel-keleti ételnek igenis helye van a mindennapi életünkben!

Tudj meg még többet a Fanan hummuszokról itt!

Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek