Falusi Mariann: ,,Sosem akartunk a testsúlyunkból előnyt kovácsolni" - EgySztárÉtel

Húsvéti sztárunk a legendás PA-DÖ-DŐ formáció színes egyénisége, Falusi Mariann. Bár elmondása szerint nem tud főzni, mégis isteni maradékmentő tojáskrémet dobott össze.

EgySztárÉtel sorozatunk legutóbbi vendége az extravagáns énekes és színésznő, Falusi Mariann volt.

A PA-DÖ-DŐ énekese, bár érkezésekor leszögezte, hogy ő csak főtt tojást tud csinálni, mégis tökéletes húsvéti maradékmentő tojáskrémet készített abból, amit a hűtőnkben talált.

Falusi Mariann sonkás-medvehagymás tojáskrémjének a receptjét itt találod!

Azért megfordult a fejemben, hogy amikor megérkezel, azzal fogadlak: ,,Te vagy a legjobb dolog a héten..."

Na, tarkón is csaptalak volna. (nevet)

De kicsit komolyabbra fordítva a szót, mi a tényállásod a főzéssel? Szeretsz főzni?

Én csak a napi rutint nem szeretem. Fölöslegesnek tartom megcsinálni a hatezernégyszázadik zöldbabfőzeléket, hiszen tudom, hogy úgyis meg tudom csinálni, nem feladat. Nap mint nap, hacsak nem muszáj, akkor inkább nem főzök. Én azt szeretem, ha azok csinálják, akik tökéletesen értenek hozzá, és akkor én azt boldogan megeszem. Úgy vagyok vele, hogy nekem évekbe telt megtanulnom zenélni, hogy azt mondhassam, értek hozzá, és szerintem a szakácsok, séfek is így vannak ezzel.

Húsvéti sonkás-medvehagymás tojáskrém Falusi Marianntól

Szeretsz enni?

Szerintem az evés nagyon komoly örömforrás, és sajnálom azokat, akik nem szeretnek enni, mert enni jó.

Sosem ért titeket támadás a súlyotok miatt?

Sosem kommunikáltuk azt, hogy ez jó. Csak megmutattuk azt, hogy ez a súly nem korlátoz és akadályoz minket semmiben. Sosem akartunk a testsúlyunkból előnyt kovácsolni, nem akartuk, hogy szempont legyen a megítélésünkben. Aki meg emiatt piszkálódott, az teljes mértékben hidegen hagy engem.

Mi volt az első étel, amit meg tudtál csinálni?

Gyerekkoromban állandóan nagymamám mellett voltam a konyhában, még rétest is nyújtottam asztalon. Voltaképpen mindent meg tudok csinálni, és mindent meg is merek csinálni. Ha rossz lesz, akkor meg nevetünk.

De azért kísérletező vagy?

Egy darabig kísérletezgettem, de egy idő után a tökfőzelékek különböző ízesítéseit is meguntam. Amikor már BBQ-szószt is tettem bele, na az volt a csúcs, azt hiszem. Mondjuk imádom, még a tojásrántottába is teszek belőle. Nincs bennem görcs, hogy valaminek tökéletesnek kell lennie.

Szóval sosem gondoltál rá, hogy elmenj mondjuk egy főzős műsorba?

Meghívtak már az összesbe, ne aggódj. Általában nemet mondok, mert ezek csak műsorok. Nagyon látványos dolgokat lehet tanulni, de nem a főzés a lényeg, mint ahogy a tehetségkutatón sem az a lényeg, ami. Ezek csak a showműsorok.

Abban viszont biztos vagyok, hogy szereted a pörgést. Sűrűn szoktál vendégeket hívni?

Naná! Sokszor jönnek hozzám / hozzánk. Ma is hatalmas kártyaparti lesz!

És olyankor ki főz?

Áh, szerintem főtt virslivel is lehet vendégséget csinálni. De általában elég lelkes a baráti társaságunk - Györgyié és az enyém - , szóval az a jellemző, hogy mindenki hoz valamit, van aki levest, van aki édességet.

Mit tanácsolsz annak, aki nem veszi ilyen lazán a főzést, és fél a végeredménytől?

Hát ne féljen! A főzés játék, ugyanolyan játék, mint bármi más.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...