Egy falat burger okozta ennek az allergiás fiúnak a halálát

Csak burgerezni ugrott be a fiatal srác és barátnője, tragikus dolog történt. Az étterem tagadja, hogy hibáztak volna.

A 18 éves londoni Owen Carey egy greenwichi étteremben, a Byronban ünnepelte a születésnapját a barátnőjével, ahol egy csirkés burgert rendelt. Mivel Owen súlyos tejfehérje allergiával küzdött megkérdezte a kiszolgálót, tartalmaz-e a kiválasztott étel bármilyen tejterméket és az étterem biztosította róla, hogy nem. Mégis mikor hazafelé vették az irányt az ételek elfogyasztása után, a járdán összeesett és szinte azonnal meghalt. Mint kiderült a fiúnak súlyos tejfehérje-allergiája volt és nem tudott arról, hogy a burgerében lévő csirkét íróba áztatták, mielőtt kisütötték volna.

A helyszínre kiérkező mentősök a fiatal fiút ájultan találták, nem lélegzett és pulzusa sem volt. Azonnal elkezdték az újraélesztést, de sajnos a kórházba szállítást követően rövidesen halottnak nyilvánították Owent. A vizsgálatok után kiderült, hogy a fiú halálát súlyos ételallergiával összefüggésben álló reakció, fulladással járó anafilaxiás sokk okozta.

A fiú barátnője elmondta, hogy Owen epipenje, ami a súlyos allergiás reakciók sürgősségi kezelésére szolgáló előre töltött, izomba szúrható injekció, aznap pont nem volt nála. Az orvosok azonban hozzátették, hogy valószínűleg, ha nála van, akkor sem éli túl a sokkot.

Az étterem vezetője, Aimee Leitner-Hopps tagadja, hogy ők bármiben is hibáztak volna, elmondása szerint étlapjukon szakszerűen feltüntetik az allergéneket. Továbbá hozzátette, minden szükséges önkormányzati és állami hatósági engedéllyel rendelkeznek és a konyhájuk is nagyon tiszta.

A fiúról közben kiderült, hogy évente több alkalommal is kórházba kellett mennie. Owen ugyanis allergiás volt a macskaszőrre, a porra, a fűre és különféle pollenekre. Egyes felvetések szerint az is közrejátszhatott a halálában, hogy azon a napon magas volt Londonban a levegő pollenkoncentrációja.Jelenleg vizsgálat folyik a fiú halálának ügyében.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...