Egy falat burger okozta ennek az allergiás fiúnak a halálát

Csak burgerezni ugrott be a fiatal srác és barátnője, tragikus dolog történt. Az étterem tagadja, hogy hibáztak volna.

A 18 éves londoni Owen Carey egy greenwichi étteremben, a Byronban ünnepelte a születésnapját a barátnőjével, ahol egy csirkés burgert rendelt. Mivel Owen súlyos tejfehérje allergiával küzdött megkérdezte a kiszolgálót, tartalmaz-e a kiválasztott étel bármilyen tejterméket és az étterem biztosította róla, hogy nem. Mégis mikor hazafelé vették az irányt az ételek elfogyasztása után, a járdán összeesett és szinte azonnal meghalt. Mint kiderült a fiúnak súlyos tejfehérje-allergiája volt és nem tudott arról, hogy a burgerében lévő csirkét íróba áztatták, mielőtt kisütötték volna.

A helyszínre kiérkező mentősök a fiatal fiút ájultan találták, nem lélegzett és pulzusa sem volt. Azonnal elkezdték az újraélesztést, de sajnos a kórházba szállítást követően rövidesen halottnak nyilvánították Owent. A vizsgálatok után kiderült, hogy a fiú halálát súlyos ételallergiával összefüggésben álló reakció, fulladással járó anafilaxiás sokk okozta.

A fiú barátnője elmondta, hogy Owen epipenje, ami a súlyos allergiás reakciók sürgősségi kezelésére szolgáló előre töltött, izomba szúrható injekció, aznap pont nem volt nála. Az orvosok azonban hozzátették, hogy valószínűleg, ha nála van, akkor sem éli túl a sokkot.

Az étterem vezetője, Aimee Leitner-Hopps tagadja, hogy ők bármiben is hibáztak volna, elmondása szerint étlapjukon szakszerűen feltüntetik az allergéneket. Továbbá hozzátette, minden szükséges önkormányzati és állami hatósági engedéllyel rendelkeznek és a konyhájuk is nagyon tiszta.

A fiúról közben kiderült, hogy évente több alkalommal is kórházba kellett mennie. Owen ugyanis allergiás volt a macskaszőrre, a porra, a fűre és különféle pollenekre. Egyes felvetések szerint az is közrejátszhatott a halálában, hogy azon a napon magas volt Londonban a levegő pollenkoncentrációja.Jelenleg vizsgálat folyik a fiú halálának ügyében.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...