4 ok, miért igyál minden nap fahéjas vizet

Bár lehetséges, hogy kissé furán hangzik a fahéjas víz, mégis rengeteg jótékony hatása van.

A fahéj rendkívül jó fűszer, mellyel ízesítheted a kávédat, a süteményeidet, de akár a vizedet is. A fahéjas víz, bár meglepően hangzik, sok-sok egészségügyi hatással bír, így érdemes minden nap innod belőle egy-két pohárral. Galériánkban összeszedtük, melyek ezek a szuper hatások:

Hogyan készül a fahéjas víz?

Forralj fel körülbelül 1,5 liter vizet egy fahéjrúddal (őrölt fahéjjal is készítheted) együtt, és főzd 15-20 percig. Ezután öntsd ki egy kancsóba, hagyd állni egy órát, majd szűrd le a vizet, és már kortyoltathatod is ezt a finomságot. Ha szeretnéd feldobni kicsit, akkor rakj főzés közben hozzá gyömbért vagy citromlevet.

Forrásunk volt.


Még több cikk, hogy jól teljen a nyarad:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...