Már létezik a nem olvadó fagyi, de akad egy probléma

El tudod képzelni, hogy nyalod a fagyidat és nem kell figyelned arra, hogy ne kezdjen el folyni a kezeden vagy ne koszolja össze a ruhádat?

Az olvadó fagyalt mindenki rémálma, hiszen nemcsak a ruhánkat koszolhatjuk össze vele, de előfordulhat, hogy tetőtől talpig úszunk az édességben. Különösen a nagy melegben fenyeget ez a veszély minket, melyre úgy tűnik, hogy most találtak megoldást. Egy aprócska probléma azonban mégis akad vele.

Már létezik a nem olvadó fagyi, de akad egy probléma

A Business Insider cikkéből kiderült, hogy amerikai tudósok feltalálták az olvadásbiztos fagylaltot. Mint kiderült a Wisconsin-Madison Egyetem hallgatói által megalkotott édesség, akár 4 órán keresztül is megtartja formáját szobahőmérsékleten.

A növényi alapú vegyületek, az úgynevezett polifenolok a titkai annak, hogy a fagyasztott finomságok ne váljnak tócsává

– állítja a projekt mögött álló Cameron Wicks, az egyetem élelmiszertudományi tanszékének PhD-hallgatója.

A vegyület nem akadályozza meg ugyan a jég megolvadását, igazából a tejszínben lévő zsírokkal és fehérjékkel lép kölcsönhatásba azért, hogy besűrítse a keveréket, ennek eredményeként az édesség szobahőmérsékleten tovább tudja megtartani a formáját.

Sós karamellás fagylalt

Otthon is könnyedén készíthetünk isteni finom és krémes karamellfagylaltot, és még csak gép sem kell hozzá. Hamarosan úgyis jön a kánikula, készüljetek fel rá ezzel az ...

Nagyon hasonló hatása van a fagylalt szállítása miatt használt különböző stabilizátoroknak, de Wicks szerint a polifenolok természetesebb alternatívát jelenthetnek, mivel egészségesebbek, például jótékony hatással vannak a szívre.

Egyelőre azonban még nem vetik be, hiszen a kutatóknak további vizsgálatokra van szükségük, hogy meghatározzák a polifenolok pontos mennyiségét, hogy a fagyi megőrizze a formáját, de a vegyületek ne befolyásolják az ízét.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...