Sokan nincsenek oda a macaronért, alapvetően én is gyanakodva fogadtam ezt a műfajt. Azt gondoltam, látványosabb, mit amilyen finom, egy igazi gasztrolufi. Ám amikor megkóstoltam a sokféle színű és izgalmasabbnál izgalmasabb krémekkel készült sütit, megtértem, és macaronhívővé váltam.
A koncentrált, gazdag ízek, a lágy krém és a roppanós tészta kontrasztja engem meggyőzött.
A mandulaliszttel, keményítővel, porcukorral és tojásfehérjével készült kis tésztakorongokat olyan krémmel töltjük meg, amilyennel csak szeretnénk, ez egy nagyon kreatív műfaj. Otthon is neki lehet állni az elkészítésének, itt számtalan kipróbált receptet olvashatsz.
Mostanában új csemegével is kényeztethetik magukat a kis mandulalisztből készült süti rajongói, ugyanis egyre divatosabb a nagyméretű, fagyival töltött macaronszendvics.
Lehet, hogy az ortodox rajongók kikérik maguknak ezt a szentségtörést, de aki kevésbé szigorú, biztosan örömét leli ezekben a színes, hűvös sütikben. Világszerte, így a londoni Yolkin cég pultjai előtt is sorban állnak a műfaj rajongói. A Yolkin ötletgazdája a macaronkészítés közben keletkező rengeteg tojássárgája felhasználására ötlötte ki a fagyival töltött süti receptjét. Azt, hogy ő lett volna az első, akinek ez eszébe jutott, nem lehet tudni.
A macaron, ez a szuperdivatos süti, bármilyen színes és trendi is mostanában, régóta jelen van a világ gasztrotérképén, egészen a 16. század óta. A macaron Itáliából került Franciaországba. Medici Katalin vitte magával a receptet hozományként, amikor felségül ment Orleans hercegéhez. Ez az ősmacaron még egy egyszerű, nehezebb mandulakeksz volt, csak a 20. század elején élt francia cukrász, Pierre Desfontaines Laduréekezdte a két sütit krémmel összeragasztani - írja a The Daily Meal.
És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
A legkúlabb világmárkák utcai sportcsukái már szusiként is léteznek