Mi ez a fagyi, és miért különleges?
A Halleluja fagylalt a 2025-ös jubileumi szentév alkalmából készült, és egy igazi olasz kézműves mestermű. A megalkotója Vincenzo Squatrito, aki a tradicionális olasz ízeket ötvözte egy modern, krémes állagú desszertben. Az alapja a híres gianduia, vagyis a csokoládé és pirított mogyoró tökéletes harmóniája, ami egyszerre gazdag és bársonyos.

Hol lehet megkóstolni?
A fagylalt természetesen a Vatikánban debütált, de szerencsére Európa számos pontján – köztük Magyarországon is – elérhető. Hazánkban például Balatongyörökön, Balatonmáriafürdőn, Székesfehérváron és Érden is meg lehet kóstolni, így nem kell Rómáig utazni, ha valaki kíváncsi erre az égi finomságra. Valószínűleg egyre több helyen bukkan majd fel ez a fagylalt, többek között egy gödöllői fagyizóban is felbukkan majd. Meghívást kaptunk a gyárukba, ahol megkóstolhattuk a Halleluját.
És az íze?
Egyszerűen fantasztikus! A selymes csokoládé és a ropogós mogyoró ízvilága tökéletes egyensúlyban van. Egyik sem nyomja el a másikat, hanem szépen kiegészítik egymást. Ráadásul a textúrája is hibátlan: krémes, mégis könnyed, és minden kanálnál érezhető a gondosan válogatott alapanyagok minősége.
Érdemes kipróbálni?
Egyértelműen igen! A Halleluja nem csupán egy fagylalt, hanem egy kis darabka olasz művészet és hagyomány, amely tökéletesen megidézi a Vatikán kifinomult ízlésvilágát. Ha szereted az igényes, prémium fagyikat, akkor ezt egyszerűen nem szabad kihagyni!
Még több gasztrotartalom itt:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!