Ezzel a szerrel akadályozd meg, hogy az összes pók belopakodjon nyitott ablakodon

Lassan melegebb van a szabadban, mint a sötét lakásban, ezért persze többször is engedjük be az ablakon a meleg levegőt, és ezzel együtt a bogarakat is. 

Persze könnyű lenne azt mondani, hogy elég csak egy szúnyoghálót felszerelni ahhoz, hogy házon kívül tartsuk a nem túl kedvelt ízeltlábú közönséget, sokan azonban nem szeretnék egy plusz, legtöbbször nem éppen mutatós hálóval bevonni az ablakot.

A thekitchn.com praktikája szerint azonban szúnyogháló nélkül is távol tarthatjuk a betolakodókat egy egészen egyszerű, és minden háztartásban megtalálható szerrel:

a közönséges ecettel.

Igen, megint ez az univerzális folyadék lehet a megoldás a hosszan tartó nyári szezon egyik megoldatlan problémájára, az ecet szaga ugyanis távol tartja a rovarokat, különösképpen igaz ez a pókokra, akikre kellemetlen hatással lehet az ecetsav.

Ezt olvastad már? -Itt a tavasz, újra támadnak a poloskák

Egy üres permetező flakonba öntsünk fele-fele arányban vizet és ecetet, majd az ablak keretét belül, és lehetőség szerint kívül is fújjuk körbe. Ne tartson minket vissza az ecetszag sem, a folyadék felszáradásával a mi orrunkat már nem fogja zavarni a facsaró, jellegzetes illat.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...