Ezzel az egyetlen trükkel a citromod egy hónapig friss marad

A legmenőbb aromájú gyümölcs, amit egyben fűszerként is használhatsz. Italban, sültekhez és sütibe is fantasztikus. Legyen belőle otthon mindig - na de hogy tárold?

...ezek is érdekelhetnek még!

via thekitchn / cooksillustrated

A hosszabb ideig eltartható citrom azt jelenti, hogy bármikor számíthatsz rá. Ha sütit sütsz vagy a húshoz, a krémhez szükséged van egy kis reszelt citromhéjra ízesítésképpen, nem kell mást tenned, mint kihúzni a fiókot. Vigyázz te is jobban a citromkáidra!

Vonjuk le a következtetést: a citromokat ne hagyjuk a pulton, ne dobáljuk be a hűtő alsó fiókjába csak úgy, vagy a boltban használatos tasakban, hanem kerítsünk egy zárható csíkkal ellátott tárolótasakot. Ebből, miután belekerült a citrom, ahogy lehet, préseljük ki a levegőt, és így helyezzük a hűtőbe.

Hogy mi történt? A szobahőmérsékleten hagyott citromok egy hét alatt megkeményedtek és kiszáradtak. És amelyek zárható nylontasakban hűtőbe kerültek? Azok négyszer hosszabb ideig, tehát egy hónapig bírták. Egy a négyhez arányban a zacskós módszer nyert. A simán, pőrén hűtőbe tett citromok ugyan hosszabb ideig jók maradtak, mint a konyhapulton hagyottak, de a zacskós-hűtősökkel nem vehették fel a versenyt.

Sokan tesztelték már, hogyan tarthatnák el sokáig úgy, hogy ízét, illatát, héja keménységét, és lédússágát is megtartsa. Most megmutatjuk, mire jutott a Cook's Illustrated csapata. Több módszerrel is próbálkoztak, de mind alapján kimondható, hogy csodálatos sárga köpenye nem védi meg a kiszáradástól a citromot. Megnézték szobahőmérsékleten és átlagos körülmények között hűtőben. Utóbbiban műanyag zacskóba téve is kipróbálták.

Szuper citromos kocka recept

Nyáron egy szomjoltó citromos limonádé életmentő lehet. Ilyenkor télen pedig a nyarat hozhatjuk vissza egy citromos sütivel. Gondoljatok bele, amikor sül, és már szállnak fel az illatok a sütőből. Őrjítően jóóó!

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...