Ezt tedd, ha áramszünet miatt leereszt a hűtőd

Áramszünet bármikor előfordulhat, ami következtében az étellel teli hűtő is elkezd kiolvadni. Mit tegyünk egy ilyen helyzetben? Adunk pár igazán hasznos tippet!

Az áramszünet bosszantó tud lenni, és nemcsak azért, mert nem tudjuk megnézni a következő sorozatunkat, hanem például elkezdhet kiolvadni a hűtőnk is, tele étellel. Semmi pánik, csak tartsd szem előtt a következő egyszerű tanácsokat!

1. Ne nyitogasd feleslegesen a hűtő ajtaját!

A hűtő belseje a szigeteléstől és az ajtónyitogatás gyakoriságától függően kezd felmelegedni, éppen ezért csak a legszükségesebb esetekben nyitogasd az ajtaját.Tudtad? A zárva tartott hűtőszekrényben az ételek négy órán keresztül nem melegednek fel, a mélyhűtő pedig közel 48 órán át tartja a kellő hőmérsékletet. Ha félig van a fagyasztó, akkor ez az idő 24 órára csökken.

2. Szárazjéggel és jégakkuval az áramszünet ellen

Egy áramszünet hosszú órákig eltarthat. Légy előrelátó és mindig tarts pár jégakkut a fagyasztóban, ugyanis ha nagy a vész, ez picit segíthet a helyzeten: nyerhetsz egy kis extra időt, ha a fagyasztóból a hűtőbe pakolod az akkukat vagy a szárazjeget.

Jeges finomságok:

Vaníliafagylalt

Jó ha mindig van otthon a frigóban egy doboz finom vaníliafagyi. Plána, ha házilag készült. Friss gyümölcsök mellé jól tud esni egy gombóccal. A fotón balzsamecetet cseppentettem rá, ...

Eper-joghurt fagylalt

Ha nincs fagyigépünk és a mélyhűtőben fagyasztjuk a fagylaltot, ne felejtsük gyakran átkavargatni, így megelőzzük a jégkristályok kialakukását.

3. Ellenőrizd a hőmérsékletet

Mielőtt megennél valamit, ellenőrizd a hűtő belső hőmérsékletét: amíg nem haladja meg az 5 Celsius-fokot (fagyasztónál ez az érték -18 Celsius-fok körül mozog), addig minden étel biztonságosan fogyasztható. Ha nem vagy biztos a dologban, akkor inkább ne kísérletezz, dobd ki az ételt!

Fogadd meg még a következőket is:

  • Ha felolvadt a fagyasztott élelmiszer, de még hideg, ne fagyaszd le újra! Használd fel, amilyen hamar csak lehet!
  • Hosszabb áramkimaradás után érdemes ellenőrizni, hogy nem jegesedett-e le a hűtőszekrény. A jégréteg nem csak a csomagolt élelmiszereket károsíthatja, de rontja a gép hatásfokát és növeli a fogyasztást is.
  • A kórokozók elszaporodását nem mindig lehet az étel szagáról vagy külleméről felismerni. Egy élelmiszer fogyaszthatóságát ne kóstolással döntsd el!

Ezeket olvastad már?

Forrás: HouseBeautiful, ÉteltCsakOkosan

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...