Egy olasz fotós, Gabirele Galimberti körbejárta a világot, és lefotózta, hogy a különböző országokban melyek azok a fogások, amelyekkel a nagyik imádott unokáikat kényeztetik.
A nagymamaság egyik legfontosabb velejárója a csodás koszt, amivel a szorgos ráncos kezek az unokák kedvében próbálnak járni. Így van ez mindenütt a világban, a nagyi főztje utánozhatatlan, legyen anya bármilyen ügyes szakács, azért a mama tudományához sosem fog felérni.
Nálunk talán a rántott csirke lenne az a tipikus étel, amelyet a nagyi készít a legeslegjobban a világon. De minden bizonnyal versenyben van még a zserbó, a pörkölt és a fenséges húsleves is. Lássuk, mit főznek a mamák Kenyában, Svédországban vagy éppen Haitin a családjuk örömére. Szerintetek Magyarországot milyen étel képviselhetné egy ilyen sorozatban?
Amikor már végképp nem tudjuk, hogy mit kellene vacsoráznunk, és semmi kedvünk sütni-főzni, sokan nyúlunk a kényelmes és finom halrudacskák után – mégsem tudjuk pontosan, hogyan érdemes elkészíteni őket.
Azok az alapanyagok, amelyek jól passzolnak egymáshoz a főzés során, nem biztos, hogy a tárolás alatt is jól működnek együtt. Az élelmiszerbiztonsági okok vagy éppen a frissesség kérdése is indokolhatja, hogy egyes ételeket egymástól elkülönítve tároljunk.
Új kutatások szerint a rendszeres kávéfogyasztás hatással van a koleszterinszintre is. A kávé típusa, mennyisége és még a fogyasztó neme is befolyásolja, hogyan hat koleszterinünkre a kávé.