Egy olasz fotós, Gabirele Galimberti körbejárta a világot, és lefotózta, hogy a különböző országokban melyek azok a fogások, amelyekkel a nagyik imádott unokáikat kényeztetik.
A nagymamaság egyik legfontosabb velejárója a csodás koszt, amivel a szorgos ráncos kezek az unokák kedvében próbálnak járni. Így van ez mindenütt a világban, a nagyi főztje utánozhatatlan, legyen anya bármilyen ügyes szakács, azért a mama tudományához sosem fog felérni.
Nálunk talán a rántott csirke lenne az a tipikus étel, amelyet a nagyi készít a legeslegjobban a világon. De minden bizonnyal versenyben van még a zserbó, a pörkölt és a fenséges húsleves is. Lássuk, mit főznek a mamák Kenyában, Svédországban vagy éppen Haitin a családjuk örömére. Szerintetek Magyarországot milyen étel képviselhetné egy ilyen sorozatban?
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...