Májusi top gasztrobloggerünk, coffeinmentes receptje: Epres-fehér csokis spiráltorta
Sütik terén azt kell mondanunk, a helyzet abból a szempontból változatlan, hogy jöhet a jó idő vagy zimankó, imádjátok az édes, krémes élvezeteket! A grízes krémes filléres finomság, valószínűleg ezért is szeretjük ilyen sokan, a dobogó második fokán a jugoszláv krémes, végül a már nevével is csábító csokibomba volt a harmadik kedvencetek.
Tésztáknál is nyerő volt a grízes, de úgy általában a retro ízvilág lett egyeduralkodó: a káposztás tészta a második legnépszerűbb volt, harmadikként pedig a közelgő borsószezon előfutáraként a borsós-sonkás tészta receptje is beférkőzött.
A húsételek kategóriájában valamiért jó ideje egyeduralkodó a rizses hús: a második és harmadik májusi kedvenc egy-egy ilyen recept lett, viszont a kedvencetek a tepsis csirkecomb zöldségekkel – valószínűleg a frissen megjelent tavaszi termésdömping nyomán is.
Cikkeink közül leginkább azokat preferáltátok, melyek hasznos tanácsokkal láttak el, hogyan tölts minél kevesebb időt a konyhában vagy készíts hó végén is isteni fogásokat fillérekből. Az őzgerinc sütikről szóló írásunkat is szerettétek. Heti menük közül pedig a gyerekkori kedvenceket egy csokorba állító összeállításunkat néztétek meg a legtöbben.
Ahogy váltakoznak az évszakok, a szezonok, úgy az általatok keresett alapanyagok toplistájában is változások történnek: májusban az epret, a rebarbarát, a bodzavirágot kerestétek a legtöbben, illetve az ezekhez kapcsolódó receptjeinket.