Ezt ették Obamáék az utolsó hivatalos vacsorájukon a Fehér Házban

Az Obama házaspár utolsó, a Fehér Házban elfogyasztott hivatalos vacsoráját a narancssárga Crocs papucsáról híres olasz szakács, Mario Batali készítette el.  

A Fehér Ház hivatalos vacsorái mindig fontos és különleges eseménynek számítanak Amerikában. Főleg akkor, ha az utolsó ilyen jellegű rendezvényről van szó, amit tavaly októberben tartott meg az ex-elnök, Barack Obama és felesége, Michelle Obama.

A washingtoni Fehér Házban rendezett utolsó, hivatalos vacsorájukra körülbelül 500 vendéget hívtak meg, akiket a ház előtti gyepen fogadtak, majd egy sátorban megterített vacsorára invitáltak.

Mivel az utolsó vacsorát a hivatalos látogatásra érkezett olasz miniszterelnök, Matteo Renzi tiszteletére rendezték, ezért a Fehér Házban gyakran megforduló (és narancssárga papucsával ikonikussá vált) sztárszakács, Mario Batali kapta meg a főzés jogát.

Az 56 éves amerikai séfet a világ 25 legirigyeltebb embere között is számon tartják, hiszen azon kívül, hogy neves szakács, aki több ízben is főzhetett az elnöki vacsorákon, olasz étteremlánc-tulajdonos (többek között New Yorkban, Las Vegasban, Los Angelesben, Bostonban, Szingapúrban, és Hong Kongban is éttermet vezet), számos televíziós konyhashow házigazdája, író, média személyiség, és olasz konyha elismert szakértője.

Mario Batali a Fehér Házban Obamáék utolsó hivatalos vacsoráját szervírozza

Na de lássuk, mivel állt elő Batali az utolsó hivatalos vacsorán a Fehér Házban:

Előétel

Ők voltak a Fehér Ház séfjei: Susan Morrison, Mario Batali (meghívott sztárszakács), és Cris Comerford
  • Édesburgonyás agnolotti vajjal és zsályával (ez egy cakkos szélű párnácskaformájú töltött tészta)
  • Kaliforniai bor: Patina Vermentino "Santa Ynez" 2015 (név, “termőhely”, évjárat)

Saláta (ez is egy fogás, itt a második)

  • Meleg sütőtök saláta endíviával és pecorinoval
  • Kaliforniai bor: Ragazzi Sangiovese "Napa" 2012

Főétel

  • Braciola szeletek (pármai sonkával és fenyőmagos-parmezános töltelékkel tekert vékony marhaszelet) torma gremolata-val (ez egy citromos-petrezselymes szórás, amit eredetileg az osso buccora szoktak tenni) és brokkoli rabé-val (ez egy molekuláris gasztrofejlesztés)
Ebből készítettek vegetáriánus változatot is
  • Kaliforniai bor : Ridge Vineyards Zinfandel "East Bench" 2014

Desszert

  • Zöldalmás Crostata (rácsos pite) kakukkfüves karamellel
  • “Ünnepeljük az őszi szüret ízeit” - mini írós olasz fagyivariációk, az alábbi ízekben:

- Csemegekukorica-krém és szeder kehely

  • Konkord (kék) szőlő étcsoki levelekkel
  • Narancs- és fügeszeletek
  • Áfonyás sütőtöktorta
  • Tiramisu

Batali egyébként olyannyira kedvelte az Obama házaspárt, hogy búcsúztatójuk után egy közös, az utolsó vacsorán készült fotóját is posztolta az Instagramon, ami alá egy egész Amerika számára megható üzenetben fejezte ki háláját, hogy személyesen is ismerhette őket, főzhetett nekik, végül pedig "sok szerencsét és sok finom spagettit" kívánt nekik a jövőben is.

Zöldalmás Crostata (rácsos pite) kakukkfüves karamellel

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

(via Eater)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk