Ezt eszik reggelire a világ különböző pontjain - 11 ország fullos reggelije

Az olaszok beérik egy kávéval, az ausztrálok néhány szelet kenyérrel, máshol viszont megadják a módját a reggeliknek. Mutatjuk, mit esznek a világ különböző pontjain.

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de nem minden országban hisznek abban, hogy kiadós fogással kell kezdeni a napot. Ausztráliában elég néhány szelet kenyér, Kolumbiában pedig már levest esznek reggelire is. Mutatjuk, mit reggeliznek a világ egyes országaiban, amihez tudtunk, receptet is hoztunk.

1. Anglia

Egyszerű angol reggeli

Az angolok reggelijének eléggé sok verziója létezik, de a következő tekinthető az alapnak. Persze ahány ház, annyi szokás, de ez kiindulási alapnak kiváló!

Kezdjük egy mindenki által jól ismert reggelivel. Az angolok megadják a módját, kiadós fogást készítenek tojással, kolbásszal, baconnel, babbal, de lehet még bővíteni a tányért más finomságokkal is.

2. Ausztrália

Az ausztrálok nem gondolják túl a reggelijüket, egy sima vegemite-os kenyérrel is beérik. A vegemite a sörgyártásból visszamaradó, magas élesztőtartalmú cefréből készül, só, vitaminok és zöldségek hozzáadásával.

3. Kína

Dim sum

Ez az egyik kedvenc távol-keleti fogásom, először a Momotaroban találkoztam vele, majd különböző országok kínai negyedeiben. Eredetileg egy kantoni fogásról van szó, ám ma már a ...

Kína elég nagy ország, így régióként eltérő, hogy mit esznek a nap elején, a dim sum azonban mindenhol ismert és kedvelt étel. Számtalan formában készítik a tésztát, és a tölteléket is. Reggelire is megállja a helyét.

4. Kolumbia

A hagyományos reggeli Bogotában a changua, ami egy tejes leves hagymával, tojással.

5. Svájc

Mézes-mandulás müzli

Mindennapi reggelink része. Olcsóbb, egészségesebb és finomabb a saját készítésű, akármelyik kész müzlinél. (Még egy finomság, amit a hotel konyháján megtanultam.)

A svájciak szeretik zabpehellyel és joghurttal kezdeni a napot. A zabkását általában magvakkal és gyümölcsökkel dobják fel.

6. Németország

Az angolokhoz hasonlóan a németek is megadják a módját a reggeli étkezéseknek. Mindenből egy kicsi kerül az asztalra: sajt, vaj, gyümölcs, zöldség, mogyorókrém, lekvár. Egy darabig biztosan nem lesznek éhesek utána.

7. Indonézia

Nasi goreng

A nasi goreng Indonéziában elterjedt és rendkívül kedvelt étel. Valójában ez egy előfőzött rizs, amit aztán megpirítanak. Innen is a neve: nasi (ejtsd na-si) = főtt rizs, goreng (ejtsd ...

A nasi goreng Indonéziában elterjedt és rendkívül kedvelt étel. Reggelire is fogyasztják tojással, tengeri herkentyűk és sült hús társaságában.

8. Egyesült Államok

Amerikai reggeli juharsziruppal

Sok-sok évvel ezelőtt egy amerikai szállodában szervírozták nekünk ezt az autentikus amerikai reggelit. Akkor eperrel tálalták, és szerintem azzal finomabb is, de eper híján most ...

Régiónként eltérőek a fogások, a palacsintát viszont mindenhol szeretik. Van ahol édesen, juharsziruppal szeretik, de szokták enni tojással és kolbásszal is.

9. Izrael

Mi más lehetne a nagy kedvenc, mint a Shakshuka. A közel-kelet lecsója a régió más országaiban is népszerű étel.

10. Olaszország

via GIPHY

Reggelire beérik egy cappuccinóval is, ami mellé valamilyen kekszet, vagy friss pékárut fogyasztanak.

11. Magyarország

Szeretjük a szendvicseket, és a pékségekben lezavart gyors reggeliket, de ha van időnk, akkor mi is megadjuk a módját, és egy minden jóval megpakolt rántottát készítünk.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via Insider

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...