Ezt edd ebédre, ha hőség van – ezek nem lassítják tovább a szervezeted

Léteznek olyan ételek, melyek nem terhelik még inkább a melegben eleve belassult szervezetünket? Léteznek!

Ha nagyon meleg van, sokunknak leesik a vérnyomása, szédelgünk, izzadunk, és úgy érezzük, hogy "belülről kicsapódnak a fehérjéink". Ilyenkor nagyon rosszat teszünk magunknak, ha olyan ételeket fogyasztunk, melyek ehhez az energiaszegény állapothoz hozzájárulnak.

via GIPHY

Sokan kánikulában nem is igazán kívánunk enni, hiszen egyszerűen nincs étvágyunk és ami mégis van, azt elütjük egy fagyivalvagy egy szelet dinnyével.Ez azonban nem éppen a legegészségesebb megoldás. Nappal persze megtehetjük ezt, nincs vele semmi gond, ha este rendes ételt veszünk veszünk magunkhoz.

Inkább estefele egyél meleget, de ne zsírosat

A szakemberek eleve azt javasolják, hogy kánikulában inkább estére tegyük a főétkezésünket, amikor már nincs olyan irdatlan meleg. Akkor sem érdemes azonban nehéz ételeket enni, és leginkább a zsírok azok, melyek terhelik ilyenkor az ember emésztését. Az ember azt gondolná, hogy unalmas lehet zöldségen és halon tengődni, amíg a kánikula kitart, pláne, mivel az erős fűszereket sem ajánlják, viszont ilyenkor van itt az ideje, hogy megpróbáljunk őrlemények helyett friss fűszernövényekkel ízesíteni. Még az sem kizárt, hogy annyira megtetszik a nyári konyha, hogy a hidegebb évszakokban is vissza fogunk rá vágyni.

A legegyszerűbb ebéd nyáron a leves

...na nem feltétlenül a gulyásleves, hanem inkább a zöldségekből vagy gyümölcsökből készült variációk. Ha ezekhez hozzáadunk egy kis tésztát, illetve a gyümölcsös változatokhoz mondjuk túrógombóckákat, akkor megfelelő mértékben laktatóak is lesznek.

Csészés vegyes gyümölcsleves

Kissé savanykás leves, ami igazán frissítő lehet ebben a nagy melegben. Minden gyümölcsöt a kertben szedtem, elő sem vettem a mérleget, csak egy csészét, azzal mértem, így lett ...

A nyári ebédek másik ideális étele a saláta

Annyi változata van a relatíve nehéz és nagyon laktatóaktól (melyek tojást, húst, tejfölös, joghurtos, majonézes szószokat tartalmaznak) egészen azokig, amelyek tényleg kalóriaszegények, mint a csak zöldségekből álló és mondjuk balzsamecettel leöntött variációk. Mindenki kiválaszthatja magának, ami a leginkább ízlik, és ha azt érzi, hogy a saláta mégiscsak kevés, kiegészítheti a menüt egy kevés teljes kiőrlésű pékáruval / tésztával is.

Sült körtés saláta

Tavaszias hangulatú saláta. Gyors és ideális ebéd vagy vacsora. A recept kisebb változtatásokkal a NLKonyha legfrissebb számából való.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...