Ezt csinálják a szerkesztőség tagjai lefekvés előtt a konyhában - vallomások

Végigkérdeztem, ki mit csinál este közvetlen lefekvés előtt a konyhában - furcsa szokásokra derült fény kollegáink körében.

A konyha általában a hétköznap esték egyik kulcshelye - hazaérünk a melóból vagy az azutáni kitérőkből, és általában ott kötünk ki. Enni, vagy főzni (vacsorára vagy holnapra), esetleg csak teszünk-veszünk, pakolászunk, a lényeg, hogy mindig a konyhában van a legnagyobb buli, és tényleg. Még akkor is, ha nincs buli. De mi az, amit utoljára, lefekvés előtt mindig megteszel?

via GIPHY

Mániás rendrakó vagy?

Nem tudsz aludni, ha mosatlan marad parlagon?

Vagy ha tele a mosogatógép?

Esetleg a hűtőre jársz rá?

Lelkiismeret-furdalásod van, ha vízcseppes marad mosogatás után a csaptelep?

Kikérdeztem a kollegákat, ezek a válaszok születtek. Némelyik után picit másképp nézek rájuk :D

1. Andris, főszerkesztő

"Én eszem :( Ja, és a macskát lezavarom a konyhapultról."

via GIPHY

2. Orsi, fejlesztési vezető

"Éjjeli sas vagyok, úgyhogy nálam jellemzően ilyenkor van a legnagyobb élet a konyhában, ezért én ilyenkor betolok 3-4 kiló chipset, popcornt, melegszendvicset, tejbegrízt nutellával, ami épp hangulattól függően beleszalad a tenyerembe, ezzel gyakran felhalmozok egy diszkrét mennyiségű mosatlant is, hogy reggel egyel több okom legyen elkésni, mert egyébként mániásan ügyelek rá, hogy mindig csillogjon a csaptelep. De ha elég fröccsöt ittam lefekvés előtt, akkor nem zavar, ha ott marad a mosatlan éccakára."

via GIPHY

3. Tamás, videós

"A legnagyobb pohárból, ami épp tiszta, iszom csapvizet. Télen meg víz helyett tejet."

4. Gábor, operatív igazgató

"Én annyit csinálok, hogy elpakolom a morzsás vágódeszkát (hogy ne vonzza magához mágnesként a hangyákat, akik nem tudom honnan jönnek, de valahol megtalálják az utat érthetetlen módon), és mindent szépen bepakolok a mosogatóba, hogy aztán reggel, vagy másnap este hazaérkezéskor rácsodálkozzak, hogy minek van minden a mosogatóban, amikor a mosogatógépbe is lehetne pakolni. Ilyenkor átpakolás következik a mosogatóból a gépbe."

via GIPHY

5. Dávid, videós

"Lefekvés előtt átteszem a fagyóban lévő söröket a hűtőrészlegbe, hogy ne robbanjon fel éjszaka!"

6. Rami, marketing

"Minden este eltörölgetem a korábban elmosogatott edényeket, hogy üres legyen a csöpögtető reggel, amikor felkelek."

7. Noémi, a sales vezetője

"Én iszom egy mandala night flight teát :D"

via GIPHY

8. Juci, szerkesztő

"Ha főztem másnapra, az lefekvés előtt még bőven a gáztűzhelyen pihen, mert melegen ugye nem tehetem hűtőbe, nyilván beleeszem akár éjfélkor is a tárkonyos csirkeragulevesbe vagy a lecsóba, aztán meg rémálmaim vannak, de mindig."

Nálatok mi a mánia? Kommenteket kérünk!

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...