Ezt csinálják a szerkesztőség tagjai lefekvés előtt a konyhában - vallomások

Végigkérdeztem, ki mit csinál este közvetlen lefekvés előtt a konyhában - furcsa szokásokra derült fény kollegáink körében.

A konyha általában a hétköznap esték egyik kulcshelye - hazaérünk a melóból vagy az azutáni kitérőkből, és általában ott kötünk ki. Enni, vagy főzni (vacsorára vagy holnapra), esetleg csak teszünk-veszünk, pakolászunk, a lényeg, hogy mindig a konyhában van a legnagyobb buli, és tényleg. Még akkor is, ha nincs buli. De mi az, amit utoljára, lefekvés előtt mindig megteszel?

via GIPHY

Mániás rendrakó vagy?

Nem tudsz aludni, ha mosatlan marad parlagon?

Vagy ha tele a mosogatógép?

Esetleg a hűtőre jársz rá?

Lelkiismeret-furdalásod van, ha vízcseppes marad mosogatás után a csaptelep?

Kikérdeztem a kollegákat, ezek a válaszok születtek. Némelyik után picit másképp nézek rájuk :D

1. Andris, főszerkesztő

"Én eszem :( Ja, és a macskát lezavarom a konyhapultról."

via GIPHY

2. Orsi, fejlesztési vezető

"Éjjeli sas vagyok, úgyhogy nálam jellemzően ilyenkor van a legnagyobb élet a konyhában, ezért én ilyenkor betolok 3-4 kiló chipset, popcornt, melegszendvicset, tejbegrízt nutellával, ami épp hangulattól függően beleszalad a tenyerembe, ezzel gyakran felhalmozok egy diszkrét mennyiségű mosatlant is, hogy reggel egyel több okom legyen elkésni, mert egyébként mániásan ügyelek rá, hogy mindig csillogjon a csaptelep. De ha elég fröccsöt ittam lefekvés előtt, akkor nem zavar, ha ott marad a mosatlan éccakára."

via GIPHY

3. Tamás, videós

"A legnagyobb pohárból, ami épp tiszta, iszom csapvizet. Télen meg víz helyett tejet."

4. Gábor, operatív igazgató

"Én annyit csinálok, hogy elpakolom a morzsás vágódeszkát (hogy ne vonzza magához mágnesként a hangyákat, akik nem tudom honnan jönnek, de valahol megtalálják az utat érthetetlen módon), és mindent szépen bepakolok a mosogatóba, hogy aztán reggel, vagy másnap este hazaérkezéskor rácsodálkozzak, hogy minek van minden a mosogatóban, amikor a mosogatógépbe is lehetne pakolni. Ilyenkor átpakolás következik a mosogatóból a gépbe."

via GIPHY

5. Dávid, videós

"Lefekvés előtt átteszem a fagyóban lévő söröket a hűtőrészlegbe, hogy ne robbanjon fel éjszaka!"

6. Rami, marketing

"Minden este eltörölgetem a korábban elmosogatott edényeket, hogy üres legyen a csöpögtető reggel, amikor felkelek."

7. Noémi, a sales vezetője

"Én iszom egy mandala night flight teát :D"

via GIPHY

8. Juci, szerkesztő

"Ha főztem másnapra, az lefekvés előtt még bőven a gáztűzhelyen pihen, mert melegen ugye nem tehetem hűtőbe, nyilván beleeszem akár éjfélkor is a tárkonyos csirkeragulevesbe vagy a lecsóba, aztán meg rémálmaim vannak, de mindig."

Nálatok mi a mánia? Kommenteket kérünk!

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!