Ezt csinálják azok, akiknek mindig patyolattiszta a konyhája

Rendet teszel a konyhában, de egy órán belül ugyanolyan kupi van, mint korábban? Hogy csinálják a profik? Most lehull a lepel! 

Mi a titkuk azoknak, akiknél mindig patinás rend uralkodik a konyhában? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád, ráadásul a szemed előtt van! Vezess be néhány apró szokást!

Tegyél rendet a konyhapulton!

Valójában csak elsőre nehéz, de ha bevezeted a mindennapi rutinba, fel sem fog tűnni: a konyhai gépeket, turmixokat, kávéfőzőt, de a konyhapulton tartsd, mert nehezebben tudod megtisztítani a felületet, ráadásul óriási helyet foglalnak el, valamint gyorsan porosodnak. Éljen a letisztult konyhapult.

Minden menjen a mosogató alá!

A szivacsokat, mosogatószert és rongyokat mindig tedd a mosogató alá, azaz ne legyen szem előtt. Próbáld ki, a konyhád sokkal hívogatóbb lesz ezzel az apró trükkel. Talán azt pedig már mondanunk sem kell, hogy a szemetes se legyen szem előtt, hasonlóképp rejtsd el a mosogató alá.

Aranyszabály: mindig legyen üres a mosogató

Bizony az edények gyorsan felhalmozódhatnak a mosogatóban. Inkább moss el azonnal mindent, különben elszabadulhat a pokol. Később hálás leszel ezért saját magadnak, hidd el!

Rend a lelke mindennek!

Fontos, hogy minden konyhai eszközödnek meglegyen a maga helye, de semmiképp se a tűzhely köré gyűjtsd mindent, mert az maga lesz a katasztrófa. Gondolj bele, ahogy főzöl az olaj és egyéb zsiradékok könnyen fröccsenhetnek ezekre a tárgyakra, amiket később súrolhatsz. A tűzhely körüli rész inkább kevésbé legyen telezsúfolva, jobban jársz!

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...