Ezt az 5 magyar éttermet a kritikusok a világ 50 legjobbja közé sorolják

Újabb elismerést kapott néhány magyar vendéglátóegység – a világ élvonalába sorolnak 5 fővárosi helyet is a legrangosabb ételkritikusok. Lássuk, kik a győztesek!

Megint jó hírt kapott a magyar gasztrovilág – 5 magyar étterem is bekerült a világ 50 legjobb éttermeit és bárjait felsorakoztató San Pellegrino 50 Best listájára.

A kritikusok által kitüntetett 5 magyar étterem/bár a következő:

"A 50 Best Discovery célja, hogy bemutassák azokat a lokációkat világszerte, melyek a legjobb 50 kiválasztása után az elmúlt 5 évben a legmagasabb pontokat kapták" - írja a welovebudapest.

A legjobbak listáját A World's Best Restaurant Academy választott kritikusai állítják össze, akik többek közt étteremtulajdonosok, ételkritikusok illetve séfek.

A Michelin-csillagos Babel étterem csapata - az előtérben Hlatky-Sclichter Hubert, tulajdonos

Az, hogy Magyarország fővárosának 5 étterme/bárja is a világ 50 legjobbja között kerül említésre, óriási szakmai elismerés, hiszen erre jelentkezni nem lehetett, csakis pontszám alapján bekerülni.

GRATULÁLUNK!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...