Ezt az 5 magyar éttermet a kritikusok a világ 50 legjobbja közé sorolják

Újabb elismerést kapott néhány magyar vendéglátóegység – a világ élvonalába sorolnak 5 fővárosi helyet is a legrangosabb ételkritikusok. Lássuk, kik a győztesek!

Megint jó hírt kapott a magyar gasztrovilág – 5 magyar étterem is bekerült a világ 50 legjobb éttermeit és bárjait felsorakoztató San Pellegrino 50 Best listájára.

A kritikusok által kitüntetett 5 magyar étterem/bár a következő:

"A 50 Best Discovery célja, hogy bemutassák azokat a lokációkat világszerte, melyek a legjobb 50 kiválasztása után az elmúlt 5 évben a legmagasabb pontokat kapták" - írja a welovebudapest.

A legjobbak listáját A World's Best Restaurant Academy választott kritikusai állítják össze, akik többek közt étteremtulajdonosok, ételkritikusok illetve séfek.

A Michelin-csillagos Babel étterem csapata - az előtérben Hlatky-Sclichter Hubert, tulajdonos

Az, hogy Magyarország fővárosának 5 étterme/bárja is a világ 50 legjobbja között kerül említésre, óriási szakmai elismerés, hiszen erre jelentkezni nem lehetett, csakis pontszám alapján bekerülni.

GRATULÁLUNK!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...