Ezért utálja a stewardess, ha light kólát rendelsz a repülőgépen

A repülőgépen való étel-italrendelés sosem a legpraktikusabb és olcsóbb választás, ez tény. De most kiderült, hogy mi az, amit a stewardessek utálnak rendeléskor...

Úgy tűnik, szegény stewardesseknek egyáltalán nem mindegy, hogy mit rendelünk, mikor unalomból / pénzköltési vágyból / esetleg valódi szomjúságból ételre vagy italra vágyunk a repülőgépen. Eleve vannak ugye hátráltató tényezők, nyilván nem a kedvencük a szűk folyosón való lavírozás, sem a NEADJISTEN részeg turistacsoportok, vagy a döntésképtelen fogyasztó vendégek. Na de hogy egy BIZONYOS ital iránt külön utálatot érezzenek, az meglepő.

KIDERÜLT, melyik ez: a cukormentes KÓLA!

És hogy mi az oka? Úgy tűnik, egyszerűen lassítja kiszolgálást, mert sokkal jobban habzik, mint a többi szénsavas üdítőital, és mire kitöltik a kedves vendégnek, lemegy a nap. Állítólag sokuk megoldása erre, hogy ha mondjuk 3 utas mentes kólát kér, elkezdik pohárba tölteni, közben kiszolgálnak még pár embert...addigra talán leül a habzás.

via GIPHY

Hogy miért habzik jobban a light és zéró kóla a repülőn?

A sima cukros kólában nagyobb buborékok vannak, amik gyorsabban el is illannak, így a habzás is gyérebb, az édesített kóla viszont a sok kis buborék miatt sokkal jobban habzik - ez főleg a fémdobozos verzió kinyitásakor érzékelhető, a repülőgépen levő légnyomás-különbségek miatt pedig a CO2 eleve gyorsabban szabadul fel.

Olyannyira idegesítő ez a légiutaskísérők számára, hogy már tutorial-videó is létrejött, hogyan érdemes tölteni ezt a közkedvelt nedűt. A lényeg a doboz fejjel lefelé tartása, ami által csökkenthető a habzás, nézd:

Ezeket olvastad már?

via delish

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...