Ezért nincsen elég élesztő a boltok polcain – Ütős válasszal jött elő a Budafoki Élesztő

Az elmúlt hetekben te is őrült tempóban próbáltad levadászni az élesztőt? Nem találtál egyet sem? Vajon hol a hiba? 

A Budafoki Élesztő évtizedek óta biztosítja a kellő élesztőmennyiséget a magyar háztartásokban, ahogy azonban az legújabb Facebook-bejegyzésükből kiderül, kaptak hideget-meleget az elmúlt hetekben amiatt, hogy nincs elég élesztő a boltokban. A cég most egy kedves és informatív posztban ír arról, miért tapasztalhatjuk sokan az elmúlt hetekben eme egyszerű, és máskor folyamatosan elérhető árucikk hiányát.

Ahogy azt a Budafoki Élesztő és számos magyar üzlet és áruház állítja, a pánikvásárlás miatt nemhogy órák, de percek alatt képes elfogyni az az élesztőmennyiség, amely a boltokban máskor több hét alatt fogy el. Az élesztőt előállító üzem napi 24 órában működik, az elmúlt időszakban már a sütőiparnak gyártott 500 grammos élesztőt is elérhetővé tették a vásárlók számára.

Amíg azonban az emberek nem hiszik el, hogy lesz étel a boltok polcain holnap is, holnapután és még a jövő hónapban is, addig sajnos könnyen megeshet, hogy nem mindenki sütheti meg otthon élete első, vagy éppen sokadik házi kenyerét.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...