Ezért ne egyél soha az íróasztalodnál

Több nyomós oka is van annak, hogy megadd a módját az ebédnek munka közben.

Sajnos velem is gyakran előfordul, hogy munka közben nincs időm rendesen leülni és ebédelni, ezért inkább a laptopom előtt kapok be valamit. Gyakran sajnos még home office-ban sem adom meg a módját. Pedig ez a legrosszabb, amit tehetünk, mutatjuk is, miért!

Se nem eszel, se nem dolgozol

A dolgozóasztalodnál való étkezés növeli a stressz-szintedet,hiszen az ebéd többek között arra is szolgál, hogy tarts egy kis szünetet a munkában, és kicsit kikapcsolj. A produktivitás is csökken, mert evés közben nehezebben vagy szinte egyáltalán nem tudsz koncentrálni a munkádra.

Hizlal

Biztosan veled is előfordult már, amikor a számítógéped előtt ettél, hogy fel sem tűnt, hogy megetted az egész ebédedet, ez pedig nem tesz jót az alakodnak, hiszen előfordulhat, hogy sokkal többet eszel, mint egyébként tennéd, ilyenkor ugyanis lassabban termelődik a leptin nevű teltségérzethormon. Emellett pedig, ha nem figyelsz oda az evésre, a nap folyamán kevésbé fog emlékezni az agyad, mikor evett és mennyit, ezért korábban küld éhségjelzéseket, mint különben tenné.

Egészségtelenebb falatok

Nemcsak azért hizlal, mert nem figyelsz arra, pontosan mennyit eszel, hanem azért is, mert a laptop előtt bekapott falatok sokszor sokkal egészségtelenebbek. Ilyenkor általában az ember túl elfoglalt ahhoz, hogy rendes ételt készítsen magának, vagy egyáltalán csak megmelegítse, amit hozott. Ezért aztán sokan csak chipsszel, ropival vagy édességgel laknak jól.

Kevesebbet mozgunk

A munkahelyi összevissza evéssel még a mozgásadagunkat is csökkenthetjük, mivel nem állunk fel az asztalunk mellől. Pedig az előírások szerint az az ideális, ha óránként pár percet mozgunk egy kicsit. Lehet, hogy ez nem tűnik olyan soknak naponta, azonban hosszútávon ez összeadódik, és a súlyunk gyarapodásához is vezethet, ha kihagyjuk. Amellett pedig a vérkeringésünk és az agyunk is lelassul tőle, ami miatt rosszabbul teljesíthetünk.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...