Ezért ne egyél soha az íróasztalodnál

Több nyomós oka is van annak, hogy megadd a módját az ebédnek munka közben.

Sajnos velem is gyakran előfordul, hogy munka közben nincs időm rendesen leülni és ebédelni, ezért inkább a laptopom előtt kapok be valamit. Gyakran sajnos még home office-ban sem adom meg a módját. Pedig ez a legrosszabb, amit tehetünk, mutatjuk is, miért!

Se nem eszel, se nem dolgozol

A dolgozóasztalodnál való étkezés növeli a stressz-szintedet,hiszen az ebéd többek között arra is szolgál, hogy tarts egy kis szünetet a munkában, és kicsit kikapcsolj. A produktivitás is csökken, mert evés közben nehezebben vagy szinte egyáltalán nem tudsz koncentrálni a munkádra.

Hizlal

Biztosan veled is előfordult már, amikor a számítógéped előtt ettél, hogy fel sem tűnt, hogy megetted az egész ebédedet, ez pedig nem tesz jót az alakodnak, hiszen előfordulhat, hogy sokkal többet eszel, mint egyébként tennéd, ilyenkor ugyanis lassabban termelődik a leptin nevű teltségérzethormon. Emellett pedig, ha nem figyelsz oda az evésre, a nap folyamán kevésbé fog emlékezni az agyad, mikor evett és mennyit, ezért korábban küld éhségjelzéseket, mint különben tenné.

Egészségtelenebb falatok

Nemcsak azért hizlal, mert nem figyelsz arra, pontosan mennyit eszel, hanem azért is, mert a laptop előtt bekapott falatok sokszor sokkal egészségtelenebbek. Ilyenkor általában az ember túl elfoglalt ahhoz, hogy rendes ételt készítsen magának, vagy egyáltalán csak megmelegítse, amit hozott. Ezért aztán sokan csak chipsszel, ropival vagy édességgel laknak jól.

Kevesebbet mozgunk

A munkahelyi összevissza evéssel még a mozgásadagunkat is csökkenthetjük, mivel nem állunk fel az asztalunk mellől. Pedig az előírások szerint az az ideális, ha óránként pár percet mozgunk egy kicsit. Lehet, hogy ez nem tűnik olyan soknak naponta, azonban hosszútávon ez összeadódik, és a súlyunk gyarapodásához is vezethet, ha kihagyjuk. Amellett pedig a vérkeringésünk és az agyunk is lelassul tőle, ami miatt rosszabbul teljesíthetünk.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!