Ezért lehet hal- vagy vizeletszagú a nyers hús sütés közben

Könnyen előfordulhat, hogy annak a húsnak, amely sütés közben furcsa szagot áraszt, valójában semmi baja sincsen. Na de akkor mitől kellemetlen szagú?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ételt csak okosan elnevezésű oldala annak a kérdésnek járt utána, miért lesz vizeletszagú a nyers hús sütés közben - írja a Napi.hu.

A hússütés közben előforduló kellemetlen szag egyik okozója a takarmányozás lehet, nem titok ugyanis, hogy a baromfik takarmányába sokszor hallisztet kevernek, ettől furcsa, halas szaguk lehet.

A sertéshúsok sütésénél keletkező vizeletszag vagy ivaros szag azonban más okok miatt alakul ki: könnyen előfordulhat, hogy a hím állatot korábban nem kasztrálták, vagy az állat heréje/heréi a hasüregben voltak - írja a hatóság.

Ezt is olvasd el!

3+1 egyértelmű jel, amiből megtudhatod, ha romlott a csirkehús

Megint más a probléma forrása akkor, ha a hús még nyersen is büdös:ilyenkor valószínűleg az előállítás körülményei illetve a higiénia sem voltak megfelelőek, a hús felületén pedig elszaporodhattak a baktériumok. Az ilyen nyers hús felülete nyálkás, csúszós, szaga kellemetlen, és a színe is gyanús, így ettől a hústól érdemes azonnal megszabadulni.

via Nébih, Napi.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...