Óriási vita alakult ki az internetezők között egy fontos tésztafőzési kérdésben: Hideg vagy meleg vízben kell kezdeni a tésztafőzést? A vitaindító téma a Twitteren jelent meg:
„A barátnőm épp most rakta a tésztát a hideg vízbe, majd felkapcsolta a tűzhelyet, és amikor szóltam neki, hogy előbb fel kellett volna forralnia vizet, mielőtt beleteszi a tésztát, azt mondta: tényleg minden férfi egyforma.”
A posztra rengetegen reagáltak, a hideg vizes módszer a legtöbbek szerint tévút, mert tésztát tényleg csak a forrásban lévő vízbe szabad helyezni. Ekkor jött Alton Brown, az élelmiszer-tudomány koronázatlan királya, aki azt találta mondani, hogy nincs azzal semmi probléma, ha az ember hideg vízben teszi fel a tésztát főni. A tévés még saját módszerét is megosztotta a közösségi oldalán.
Alton Brownhoz hasonlóan J. Kenzi Lopez amerikai séf is a barátnő pártjára állt. Szerintetek kinek volt igaza a kérdésben?
Ezeket olvastad már?
Ezt a 12 gyakori tésztafőzési hibát többé nem követheted el!
Tésztafőzés ától-cettig - ha ezeket a nagyon egyszerű szabályokat követed, mindig tökéletesre főzheted, és megfelelő szósszal tálalhatod a tésztát!
NosaltyEz történik, ha víz nélkül főzöl tésztát
Konyhai balesetek néha mindenkivel előfordulnak, de egy tésztafőzést így elrontani...
Fenes GábrielÍgy használd fel okosan a megmaradt hagymahéjat!
A feleslegessé vált hagyma héját ne dobd ki, hanem készíts belőle hamut, amivel izgalmas ízt adhatsz a fogásokhoz, vagy fesd meg vele textiljeidet!
Szász NóriA tökéletes tésztafőzés szabályai
A tészta az olasz konyhaművészet legnépszerűbb étele - imádói mára benépesítik a világot. Hogy hűek maradjunk a tradícióhoz, tésztánk legyen mindig ’al dente’ ! (x)
NosaltyCímlapkép: iStock
via HuffPost