Ezen a tésztafőzési kérdésen vitázik most a fél internet - szerinted kinek van igaza?

A tésztafőzés a világ legegyszerűbb dolga. Vagy mégsem?

Óriási vita alakult ki az internetezők között egy fontos tésztafőzési kérdésben: Hideg vagy meleg vízben kell kezdeni a tésztafőzést? A vitaindító téma a Twitteren jelent meg:

„A barátnőm épp most rakta a tésztát a hideg vízbe, majd felkapcsolta a tűzhelyet, és amikor szóltam neki, hogy előbb fel kellett volna forralnia vizet, mielőtt beleteszi a tésztát, azt mondta: tényleg minden férfi egyforma.”

https://twitter.com/drive45music/status/1183880890490875905?ref_src=twsrc%5Etfw

A posztra rengetegen reagáltak, a hideg vizes módszer a legtöbbek szerint tévút, mert tésztát tényleg csak a forrásban lévő vízbe szabad helyezni. Ekkor jött Alton Brown, az élelmiszer-tudomány koronázatlan királya, aki azt találta mondani, hogy nincs azzal semmi probléma, ha az ember hideg vízben teszi fel a tésztát főni. A tévés még saját módszerét is megosztotta a közösségi oldalán.

Alton Brownhoz hasonlóan J. Kenzi Lopez amerikai séf is a barátnő pártjára állt. Szerintetek kinek volt igaza a kérdésben?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via HuffPost

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek