Ezen lehet malackodni!

Újabb egyszerű, olcsó, kreatív és egyedi dekorációt mutatunk, melyhez egy kis kézügyességre és papírokra lesz csak szükség.

Sokszor hívok vacsoravendégeket, és ilyenkor szeretek az étel mellett valamilyen dekorációt is az asztalra tenni.

Számtalan módon díszíthetjük az asztalt, most mutatunk is egy egyszerű példát, amit nem csak „ünnepnapokra” célszerű elkészíteni, hiszen legalább annyira funkcionális, mint amennyire dekoratív.

Unokabátyám szokta mondani, hogy neki félpucéran kellene ennie, mert folyton leeszi magát, így naponta többször is lehet mosni a ruháit. Na, mi így vagyunk az asztallal, illetve a terítővel. Rendszerint, ha a hétvégéken hazalátogatok anyukámhoz – és ő felteszi a 100 éves terítőt az asztalra –. na, akkor nővéremmel tuti jól leesszük. De nemcsak mi, általában a vendégek is.

Nem vagyok híve a textil alátéteknek, hiszen azt ugyanúgy ki kell mosnunk, mint a terítőt, így sok értelmét nem látom. A boltban kapható műanyagok és fóliák pedig kiverik nálam a biztosítékot. A papírra esküszöm.

A papírt azonban, ha valami véletlen folytán nem ennénk le azonnal, többször is felhasználhatjuk. Ha pedig nem így lenne, meg tudunk válni tőle. Ilyen egyszerű…

Elkészítése

Készítsünk a mintákhoz sablonokat, mert így pontosabban tudjuk majd megrajzolni a mintát a kartonon. Ha szimmetrikus a minta, hajtsunk félbe egy papírlapot, rajzoljuk rá a mintát, vágjuk körbe, majd hajtsuk szét. Fogjunk meg egy A/3-as fotókartont, majd a lap alján a papír szélétől, illetve a mintától függően hagyjunk pár cm helyet, és rajzoljuk körbe a sablonokat.

A vonal mentén rajzoljuk meg a kivágni való mintát, majd snicerrel vágjuk körbe, úgy, hogy hagyunk neki egy „talapzatot", amivel továbbra is a papírhoz illeszkedik majd a mintánk. Ha kivágtuk, hajtsuk fel, és kész is.

Ugye milyen egyszerű?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...