Ezen a helyen a sztárvendégek kedvére készülnek az ételek, miközben élő zene szól

Egy szuper sörmárka, egy mesterszakács és sok zenész - ehhez már csak egy egy hely kell, ahol mindenki azt adja, amihez ért. Főzés, zene, sörözés, a legjobb összeállítás! (x)

A Staropramen Ízművek bemutatja

Végy egy prémium sörmárkát: Staropramen. Add hozzá a márka két legfontosabb karakterét: gasztrokultúra és zene. Keverd össze egy nagy adag inspirációval, fűszerezd meg egy szimpatikus társasággal, és találd meg az alapanyagok közötti egyensúlyt.

Máris kész az ínycsiklandó kontent. Tálald frissen, online.

Mi a Konyhastúdió?

  • A Staropramen Ízművek júniusban induló online tartalomfolyama, ami a korábbi évek gasztrovonalát viszi tovább, egy kis zenével megédesítve.
  • Egy alkalmi zenei stúdióvá alakított hangulatos, kertvárosi lakásétterem.
  • Egy tehetséges társaság sörözős, beszélgetős, együtt főzős, együtt zenélős ínyenc programja.

Mi sül ki belőle?

A tartalomért a két házigazda felel. A Konyha részt Serényi Zsolt, séf vezeti majd, a Stúdiót pedig Delov Jávor, a Random Trip megálmodója.

Minden műsorban érkezik egy vendég, akinek a személyisége és életútja inspirálja a házigazdákat.

Zsolt egy személyre szabott új ételt készít, a Random Trip pedig a fellépővel közösen lenyom egy mini sessiont.

Mire az étel elkészül, addigra összeáll a zenei produkció is.

Az első vendég, Sena kedvenc étele

  • 8db csirkecomb
  • 1,2kg füstölt kolozsvári szalonna 10db chili (piros)
  • 6db kápia
  • 0,2kg méz
  • 0,1kg mustár
  • 0,1kg paradicsom püré
  • 0,2kg friss gyömbér
  • 0,5kg cous-cous
  • 0,5l extra szűz olíva olaj
  • 0,1kg mentalevél
  • 0,1kg petrezselyem zöld
  • 0,2kg aszalt sárga barack
  • 0,2kg aszalt szilva, mag nélkül 0,2kg arany mazsola
  • 0,35kg natúr mogyoró (tisztított) 5db lime
  • 0,5l alaplé
  • 0,5l víz
  • Elkészítés
  1. Kockára vágott füstölt szalonnából, chiliből, mézzel, kevés mustárral és paradicsom pürével tölteléket keverünk, és a konyhakész csirkecombok bőre alá töltjük, és félretesszük a maradékot.
  2. 1,5 óra alatt faszén parázs mellett, 150 fok körüli hőmérsékleten készre sütjük a combokat.
  3. A maradék töltelékhez öntünk még a mézből, ezzel a keverékkel kenjük a csirkecombokat sülés közben.
  4. Ameddig a hús sül, elkészítjük a köretet: a kuszkuszhoz öntjük az alaplevet és, ha felveszi akkor a vizet is. Petrezselymet, mentalevelet vágunk bele, mazsolát, aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mogyorót adunk hozzá, mézet csurgatunk bele, és paprikát kockázunk hozzá. Olívaolajjal, limelével, chilivel , sóval ízesítjük, és a töltött csirkével együtt tálaljuk.

Gyömbéres kolozsvári szalonnával tötött chilis bbq-csirkecomb, mogyorós, aszalt gyümöcsös cous cous salátával

Hozzávalók 4 főre

Az első adás vendége Sena, a vele készített filmet itt megosztjuk veletek, őt Wolfie követi, majd Kama érkezik, a sorozatot Lábas Viki zárja.

A Staropramen Ízművek Konyhastúdió videói a Staropramen youtube-csatornáján, közösségi oldalain és honlapján futnak majd.

Staropramen. A Te utad! Kattints további információért!

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...