A Staropramen Ízművek bemutatja
Végy egy prémium sörmárkát: Staropramen. Add hozzá a márka két legfontosabb karakterét: gasztrokultúra és zene. Keverd össze egy nagy adag inspirációval, fűszerezd meg egy szimpatikus társasággal, és találd meg az alapanyagok közötti egyensúlyt.
Máris kész az ínycsiklandó kontent. Tálald frissen, online.
Mi a Konyhastúdió?
- A Staropramen Ízművek júniusban induló online tartalomfolyama, ami a korábbi évek gasztrovonalát viszi tovább, egy kis zenével megédesítve.
- Egy alkalmi zenei stúdióvá alakított hangulatos, kertvárosi lakásétterem.
- Egy tehetséges társaság sörözős, beszélgetős, együtt főzős, együtt zenélős ínyenc programja.
Mi sül ki belőle?
A tartalomért a két házigazda felel. A Konyha részt Serényi Zsolt, séf vezeti majd, a Stúdiót pedig Delov Jávor, a Random Trip megálmodója.
Minden műsorban érkezik egy vendég, akinek a személyisége és életútja inspirálja a házigazdákat.
Zsolt egy személyre szabott új ételt készít, a Random Trip pedig a fellépővel közösen lenyom egy mini sessiont.
Mire az étel elkészül, addigra összeáll a zenei produkció is.
Az első vendég, Sena kedvenc étele
- 8db csirkecomb
- 1,2kg füstölt kolozsvári szalonna 10db chili (piros)
- 6db kápia
- 0,2kg méz
- 0,1kg mustár
- 0,1kg paradicsom püré
- 0,2kg friss gyömbér
- 0,5kg cous-cous
- 0,5l extra szűz olíva olaj
- 0,1kg mentalevél
- 0,1kg petrezselyem zöld
- 0,2kg aszalt sárga barack
- 0,2kg aszalt szilva, mag nélkül 0,2kg arany mazsola
- 0,35kg natúr mogyoró (tisztított) 5db lime
- 0,5l alaplé
- 0,5l víz
- Elkészítés
- Kockára vágott füstölt szalonnából, chiliből, mézzel, kevés mustárral és paradicsom pürével tölteléket keverünk, és a konyhakész csirkecombok bőre alá töltjük, és félretesszük a maradékot.
- 1,5 óra alatt faszén parázs mellett, 150 fok körüli hőmérsékleten készre sütjük a combokat.
- A maradék töltelékhez öntünk még a mézből, ezzel a keverékkel kenjük a csirkecombokat sülés közben.
- Ameddig a hús sül, elkészítjük a köretet: a kuszkuszhoz öntjük az alaplevet és, ha felveszi akkor a vizet is. Petrezselymet, mentalevelet vágunk bele, mazsolát, aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mogyorót adunk hozzá, mézet csurgatunk bele, és paprikát kockázunk hozzá. Olívaolajjal, limelével, chilivel , sóval ízesítjük, és a töltött csirkével együtt tálaljuk.
Gyömbéres kolozsvári szalonnával tötött chilis bbq-csirkecomb, mogyorós, aszalt gyümöcsös cous cous salátával
Hozzávalók 4 főre
Az első adás vendége Sena, a vele készített filmet itt megosztjuk veletek, őt Wolfie követi, majd Kama érkezik, a sorozatot Lábas Viki zárja.
A Staropramen Ízművek Konyhastúdió videói a Staropramen youtube-csatornáján, közösségi oldalain és honlapján futnak majd.