A fagylaltmúzeum ötlete már évekkel ezelőtt megszületett, és New York-ban, Miamiban, valamint Los Angeles-ben is nagy sikert aratott, azonban a San Francisco-i kiállítás vitathatatlanul a leglátványosabb.
Látványos és finom
A fagylaltmúzeum a Union Square-en található, egy 1911-ben épült neoklasszicista épületben. Az impozáns ingatlan a kiállítás előtt Giorgio Armani egyik üzletének adott helyet, de annyian, mint most, talán még akkor sem fordultak meg a falai között.A múzeumban nemcsak plasztikus formában jelenítik meg a fagylaltot, hanem a legjobb és leghíresebb San Francisco-i fagylaltgyártókkal is együttműködnek, ígynagyon életszerűvé teszik a kiállítást, és egy részét ehetővé is.
A kiállítás egyik fénypontja, a leggyakrabban fényképezett része a cukorka pezsgőfürdő: a kádban több mint 100 millió cukorgolyó tobzódik, amiben a látogatók el is merülhetnek. Lássuk be, sokunk gyerekkori álma válik ezzel valóra.
A múzeumban sokféle fagylaltot, jégkrémet, és más édességet gondoltak újra, ráadásul a kiállítás több érzékszervünkre is hat: nemcsak vibráló színekkel kápráztatnak el, az édességek illatát is érezheted. A színes, illatos pálcikás jégkémek mellett, hatalmas, gumimacik, és a plafonról lelógó banánok, valamint egy varázslatos cukorka kert is színesíti a kiállítást.
A fagylaltmúzeum története
A MOIC-t Mary Ellis Bunn és Manish Vora alapították, akik úgy érezték New York kifogyott az új látnivalókból, és valami olyat szerettek volna létrehozni, ami a fiatalokat közelebb hozza a művészethez. Így született meg az első pop-up fagylaltmúzeum ötlete, amit 2016 júliusában nyitottak meg, és augusztusig volt látogatható Manhattanben: 5000 négyzetmétert csak fagylalt és jégkrém uralt.
A kiállítás óriási sikert aratott, így Los Angeles-be, majd Miamiba is elvitték a fagylaltrajongók legnagyobb örömére.
Ha San Franciscóban jársz, érdemes felkeresned a múzeumot, amit a belvárosban találsz. A belépő 38 dollár, és egész nap látogatható. Bővebb információt a múzeum honlapján találsz.
Ezeket olvastad már?
Ezek voltak a '90-es években gyerekkorunk kedvenc fagyijai
A Leo maga volt a mennyország, a Calippot a gyümölcsrajongók nyalták, a fagylaltport pedig a legtöbben még azelőtt megettük, hogy fagylalttá avanzsálódott volna.
Petrás GabriellaMit gondolsz, a Sport szelet vagy a Boci csoki a...
Az igazán nagy klasszikusok nemcsak a mostani 30-as, 40-es generáció gyerekkorát kísérték végig, hanem már a szüleink, sőt, nagyszüleink gyerekkorában is jelen voltak.
Petrás Gabriella7 ősrégi fűszer, amit ma is használunk - nézd meg,...
Az indiai, az arab és a keleti konyha aromás, illatos fűszereit évezredek óta használja az emberiség. Régen afrodiziákumként, gyógyításra is bevetették őket.
Petrás Gabriella13 dolog, amit nem tudtál a mustárról - Sokkal több,...
Homérosz a fájdalom enyhítésére ajánlotta, az egyiptomiak mustármaggal temetkeztek, XI. Lajos pedig minden útra vitt magával a fűszerből.
Petrás Gabriella