Ezen a helyen kizárólag rizspudingot árulnak - azt viszont 21 féle ízesítéssel!

Ha szereted a tejberizst, vagy a rizspudingot, akkor van egy hely, ami valódi mennyország lehet a számodra. Kókuszos, mogyorós és csokikekszes rizspudingot is ehetsz!

A tejbegríz gyerekkorunk nagy klasszisa, a tejberizs pedig a kistestvére, amit kicsit más receptúra alapján a világ más tájain is ismernek rizspuding néven. Az USA-ban, New Yorkban egy vendéglátó egység is épült a népszerű édesség köré.

Rizspudingjainkat itt találod!

Rizspudingmennyország

A New York-iRice to Riches nevű hely kifejezetten rizspudingokra specializálódott, és az emberek gyerekkori gasztroélményeit helyezi új szintre. A vendégek 21 fajta ízesítésből választhatnak, de az alap mindegyiknél ugyanaz: rizs, tej, vaj, tojás.

Az étteremben készülő rizspudingokra a szó szoros értelmében igaz a hand made jelző, ugyanis a különböző ízesítésekhez a szószokat, krémeket kézzel keverik az alaphoz - persze, a higiéniára ügyelve, nejlon kesztyűben.

A hagyományos ízeken túllépve többek között citromos-mákos, sajttortás, banános-kókuszos, panna cotta, Oreo, rum és karamell ízesítést is kérhetünk.

De a rizspuding rajongói nemcsak helyben fogyaszthatják az édességet, hanem rendelhetnek is, és az USA-n belül bárhová kiszállítják - igaz , tetemes áron. Egy adag rizspuding, beleértve a csomagolást is 45 dollár, azaz körülbelül 13.000 forint, egy 5 adagos Sumo névre keresztelt nagyobb kiszerelés pedig 90 dollár, vagyis több, mint 26.000 forint.

Abban talán egyetértünk, nem magyar pénztárcához igazították az árakat, de ha kedved támadt egy kis nasshoz, otthon is elkészítheted az ízlésednek megfelelőt:

Ázsiai rizspuding

Egyszerűen elkészíthető gyümölcsrizs variáció, mégis különlegessé teszi a kókusz, a mangó:) és a jázmin rizs, ezért ha lehet, ne cseréljük le másfajta rizsre.

Török rizspuding

Becsületes nevén sütlaç. A klasszikus változatot készítettem, a török cukrászdák a külsejével variálnak még: csíkokban meghintik finomra darált pisztáciával és kókuszreszelékkel ...

Ezeket olvastad már?

via

Török rizspuding

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...