A tejbegríz gyerekkorunk nagy klasszisa, a tejberizs pedig a kistestvére, amit kicsit más receptúra alapján a világ más tájain is ismernek rizspuding néven. Az USA-ban, New Yorkban egy vendéglátó egység is épült a népszerű édesség köré.
Rizspudingmennyország
A New York-iRice to Riches nevű hely kifejezetten rizspudingokra specializálódott, és az emberek gyerekkori gasztroélményeit helyezi új szintre. A vendégek 21 fajta ízesítésből választhatnak, de az alap mindegyiknél ugyanaz: rizs, tej, vaj, tojás.
Az étteremben készülő rizspudingokra a szó szoros értelmében igaz a hand made jelző, ugyanis a különböző ízesítésekhez a szószokat, krémeket kézzel keverik az alaphoz - persze, a higiéniára ügyelve, nejlon kesztyűben.
A hagyományos ízeken túllépve többek között citromos-mákos, sajttortás, banános-kókuszos, panna cotta, Oreo, rum és karamell ízesítést is kérhetünk.
De a rizspuding rajongói nemcsak helyben fogyaszthatják az édességet, hanem rendelhetnek is, és az USA-n belül bárhová kiszállítják - igaz , tetemes áron. Egy adag rizspuding, beleértve a csomagolást is 45 dollár, azaz körülbelül 13.000 forint, egy 5 adagos Sumo névre keresztelt nagyobb kiszerelés pedig 90 dollár, vagyis több, mint 26.000 forint.
Abban talán egyetértünk, nem magyar pénztárcához igazították az árakat, de ha kedved támadt egy kis nasshoz, otthon is elkészítheted az ízlésednek megfelelőt:
Ezeket olvastad már?
Ez a tökéletes palacsinta titka! Nemcsak gyakorlat kérdése, a fizika...
Szeretnél szép, egyenletes, vékony palacsintát készíteni? Itt az ideje megismerned a palacsintasütés titkát!
Petrás GabriellaElképesztően aranyos ételek rizsből - vétek lenne őket megenni!
A macskás és kölyökkutyás videókkal egy valami veheti csak fel a versenyt: az aranyosabbnál aranyosabb ételfotók. Neked melyik a kedvenced?
Petrás Gabriella„Ne játssz az étellel!” - ez a lány nem fogadott...
Zöldség, gyümölcs, rizs, csokoládé - egy művész számára ezek nem egyszerű ételek, hanem festékek, a tányér pedig a festővászon.
Petrás GabriellaVarázslatos kenyereket készít egy pék - ilyen pékárukat még biztosan...
Mi, magyarok imádjuk a kenyér minden formáját, de ezeket nem lenne szívünk megenni, annyira jópofák. Ilyen az, amikor egy pék művészi szintre emeli a mesterségét.
Petrás Gabriella