Joost Overbeek, az Overburen design stúdió munkatársa is azok között volt, akik részt vettek a Holland Posta projektjében:
10 ikonikus holland ételt bemutató bélyegsorozatot dobtak piacra.
Joost, noha hiányolta a listából szülővárosának, Arnheimnek a büszkeségét, egy nagyon édes és kemény kekszet, örömmel dolgozott a letisztult koncepción. A fényképalapú bélyegeken minden fogáshoz egy-egy jellegzetes, intenzív szín van társítva.
Ha az arnheimi keksz hiányzott is a listából, a bossche-i csokigolyó, a tielse-i mézessütemény, a limburgi pite, a fríz kalács, a goudai karamellás ostya, a zeelandi fahéjas briós, a zwolle-i kandírozott gyümölcs, a groningeni rántott főtt tojás és az amszterdami savanyított hagyma is külön bélyeget kapott. A lista lapján úgy tűnik, a hollandok meglehetősen édesszájúak, hiszen a 10 fogásból mindössze kettő sós. Persze ők sem csak édességet esznek, a sűrű, húsos raguk is hagyományosak arrafelé.
Nem hallottál túl sok jellegzetes holland ételről, a sajtot kivéve? Valóban, a hollandok maguk is bajban vannak, ha a kevéssé fűszeres, húsos, krumplis hagyományos ételeikről van szó.
Büszkébbek a tulipánokra és a szélmalmokra, mint az ételeikre.
Sokan inkább választanak egy fűszeres curry-t, mint egy jó kis suddervlees-t, azaz hagymás, fahéjas babérleveles szószban főtt marhát - írja a Holland at Home. De azért ez sem hangzik rosszul, ugye?
Más nemzetek postaszolgálata is volt, hogy kedvet kapott a helyi ételek népszerűsítésére. A dánok szendvicseiket, az amerikaiak pedig az ország életében nagy szerepet játszó dél-amerikaiak konyháját ünnepelték meg egy szép bélyegsorozattal.
Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Cara Delevigne bevállalta, hogy leolvasztja az arcát a világ legcsípősebb szószaival