Ezekre figyelj, ha meztelenül főzöl! Igen, jól olvastad...

Stabilan beköszöntött a kánikula. Van, hogy ilyenkor is a konyhában szorgoskodunk, és bizony előfordul, hogy meglehetősen lengén öltözünk fel. Mire figyeljünk?    

Nem egyszer történik meg velem a következő: este hétkor fordul a kulcs a zárban, és nagy nehezen befurakodok a csomagjaimmal az előszobába. Lepakolok mindent, ablakot nyitok, majd arra gondolok, akkora a meleg, hogy csak valami hideget eszek. Azután ahogy körbenézek, mit lehetne enni, arra jutok, hogy inkább összedobok gyorsan valamit. Mivel nagy a meleg, ledobom az egész napos gönceimet, és alsóneműben állok neki a főzöcskének. Éhes vagyok, és sietek...és semmi kedvem újra felöltözni.

Félelmetesen csábító tekintettel sem rossz mosogatni - persze ez is félmeztelenül az igazi

Noha nem beszélünk erről, de valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy olykor alsóneműben állok neki főzni.

Kétségtelen, hogy a meztelen főzőcske tartogat kellemetlen meglepetéseket azzal együtt, hogy kevésbé van melegünk a forró tűzhely mellett álldogálva.

via GIPHY

Izgalmas dolog, hogy estfele, lámpát gyújtva a teljes szomszédság végignézheti, ahogy fehérneműben főzőcskézünk. A függönyt ilyenkor érdemes behúzni, kivéve, ha nem leljük különös örömünket a magamutogatásban, ami azért egy kicsit kockázatos üzem, mert esetleg megszólal a csengő, és az a nagydarab, szőrös szomszédunk fog ott állni, aki úgy gondolta, neki szól a műsor. Ezeket a kellemetlen helyzeteket azért jobb elkerülni.

A meztelen főzőcskének van munkavédelmi kockázata is. A szabad bőrfelületek nem hálásak a rájuk fröccsenő forró olaj vagy zsírcseppekért. Én ezt a problémát kötény használatával szoktam orvosolni, így nem szenvedek égési sérüléseket.

Jamie Oliver a Naked Chef című könyvét a kezében tartva - teljesen felöltözve

A lengén öltözött szakácskodást egy kissé, huncut, "pikáns" jelenségnek érezzük, sokan talán nem is vállalják szívesen, hogy a műfaj lelkes rajongói.

Érdekes, hogy a kultúránkban egy bikiniben vagy fürdőgatyában végigcsinált kerti grillezés teljesen más megítélés alá esik, pedig a közszemlére tett bőrfelületek aránya közel azonos mindkét esetben.

Gerard Butler meztelen felsőtestét a kötényén viseli - így is lehet

A meztelen főzés, kissé "pikánsnak" érzett tematikájára többen rácsúsztak az online térben is, és nem csak Jamie Oliver viselte az esetében metaforikus "Naked Chef" elnevezést. Ellen Degeneres Amerikában hihetetlenül népszerű talk show-jában is megidézte a perui Franco Noriegát, aki meglehetősen kidolgozott felsőtestét is közszemlére teszi közzé főzős YouTube-videóiban. Az alábbi mesterműben vegán, aloés cevichét készít. Hiába, valószínűleg ő a műfaj koronázatlan királya.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Felejtsd el a gombócot! 4 hely, ahol nem a megszokott formában kapod meg a nyári fagyiadagodat

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...