Ezekre az élelmiszerekre költ a magyar - Étolaj helyett egyre többet főzünk zsírral

Bár a 2015-ös évhez képest havonta 2500 forinttal többet, élelmiszerekre és alkoholmentes italokra mindössze 670 forintot költött naponta az átlag magyar. 

Még mindig élelmiszerekre és alkoholmentes italokra adják ki a legtöbb pénzt - 20,4 ezer forintot - a magyar háztartások.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt kiadványából - melyet elsőként a Magyar Nemzet közölt - kiderül, hogy 2016-ban a legtöbb pénzt húskészítményekre költöttük.
Sertéshúsból 1,5, baromfiból 1,6 kilogrammot vásároltunk átlagosan havonta. A tejtermékekre és tojásra fejenként 3179 forint jutott.

Kedvenc húsételeink:

Nőttek a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra szánt kiadások is, ehhez azonban hozzájárult az áremelkedés is. Burgonyából tíz százalékkal kevesebbet vettünk, mint az előző évben.
Az étolaj ára is jelentősen emelkedett. Talán ennek köszönhető, hogy egyre többen vásárolnak sertészsírt vagy más állati zsiradékot.
Édességre átlagosan 1270 forintot adtunk ki fejenként, a legtöbbet ebből csokira költöttük.

Ezt láttad már...?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek