Ezekre az élelmiszerekre költ a magyar - Étolaj helyett egyre többet főzünk zsírral

Bár a 2015-ös évhez képest havonta 2500 forinttal többet, élelmiszerekre és alkoholmentes italokra mindössze 670 forintot költött naponta az átlag magyar. 

Még mindig élelmiszerekre és alkoholmentes italokra adják ki a legtöbb pénzt - 20,4 ezer forintot - a magyar háztartások.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt kiadványából - melyet elsőként a Magyar Nemzet közölt - kiderül, hogy 2016-ban a legtöbb pénzt húskészítményekre költöttük.
Sertéshúsból 1,5, baromfiból 1,6 kilogrammot vásároltunk átlagosan havonta. A tejtermékekre és tojásra fejenként 3179 forint jutott.

Kedvenc húsételeink:

Bakonyi sertésborda

Régi családi kedvenc a bakonyi, néha tejföllel, néha tejszínnel készítem, mindenhogy szeretjük. Ezt a receptet még egy régi szakácskönyvben találtam, azóta így készítem, nálunk ...

Sütőben sült rántott csirke

Örökre száműztem az olajban sütött rántott húst a konyhából. És ismét dögevő lettem. Ennek apropójából az örök szerelem, a rántott hús került az asztalra. Ám engem minduntalan ...

Nőttek a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra szánt kiadások is, ehhez azonban hozzájárult az áremelkedés is. Burgonyából tíz százalékkal kevesebbet vettünk, mint az előző évben.
Az étolaj ára is jelentősen emelkedett. Talán ennek köszönhető, hogy egyre többen vásárolnak sertészsírt vagy más állati zsiradékot.
Édességre átlagosan 1270 forintot adtunk ki fejenként, a legtöbbet ebből csokira költöttük.

Ezt láttad már...?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...