Ezekkel a trükkökkel vesznek rá az éttermek, hogy a drágább ételt rendeld

Három trükk, amit az éttermek bevetnek annak érdekében, hogy a drágább ételeket rendeld meg.

Elmenni egy jó étterembe ebédelni vagy vacsorázni, legyen az ünnepi alkalom vagy csak egy átlagos nap, különleges élmény, amiért hajlandó többet fizetni az ember. Azonban biztosan előfordult már veled is, hogy jócskán többet költöttél, mint amennyit terveztél. Most eláruljuk, melyek azok az apróságok, amikkel az éttermek abba az irányba terelnek, hogy a menüt böngészve végül a drágább fogásra essen a választásod.

1. Nincs feltüntetve a pénznem

Az egyik módszer, amivel az éttermek elfelejtetik, hogy milyen büdzsével is gazdálkodsz, az, hogy nem tüntetik fel a pénznemet az árak mellett. Itthon nincs ott a forint, külföldön pedig például hiányzik a font vagy az euró jele a számok mellől. Azokat látva ugyanis automatikusan a pénzre gondolsz, így ha nincsenek ott, könnyebben költekezel, kevesebbet gondolkozol azon, hogy megéri-e azt a fogást választani.

via GIPHY

2. Művészien elnevezett fogások

A második technika: a fogások részletes leírása. Ezzel vendégként azt érzed, hogy kidolgozott, bonyolult ételeket kapsz a pénzedért, és könnyebben választod a borsosabb árú tételt. Például az egyszerű almás pite megnevezés helyett az szerepel a menün, hogy Nagymama karamellizált almás pitéje egy csipetnyi vaníliával, vagy azt olvashatod, hogy Argentín marha à la plancha és Fleur de sel és Grenailles burgonya, ahelyett, hogy steakkrumplival. Azonnal beindul tőlük a fantázia, de a pénztárcádba is mélyebben kell nyúlnod miattuk!

3. Felborított sorrend

Végezetül, összekavarják a különböző árú fogásokat. Azzal, hogy a legdrágább fogást az első helyre teszik, majd utána következik csak az olcsóbb, becsapják az agyunkat, ami hozzászokott, hogy először az olcsóbb árú tételek jönnek, így kevésbé figyelünk oda a rendelésnél a cseles felsorolásra.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...