Dobd fel a tavaszi menüsort ehető virágokkal! Sajtokhoz, levesekhez, édességekhez és még a frissítőkhöz is kiváló alapanyagok.
Mire figyelj, mielőtt belevágsz?
- ha bizonytalan vagy egy-egy növény felismerését illetően, fordulj szakemberhez.
- ha egy mód van rá, akkor olyan virágokat egyél, amit saját magad neveltél, vagy tudod, honnan származik.
- ne sajnáld az időt, szedd le a szirmokat a csészelevelekről, tisztítsd meg, mielőtt a tányérodra teszed.
A TOP 4 ehető virág
- vadárvácska – finom, menta íze kiváló salátákhoz, tésztákhoz, gyümölcsös ételekhez
- rózsa – minden rózsaszirom ehető, a sötétebb színűek intenzívebb ízűek. Tökéletesek az italokhoz, desszertekhez, valamint különböző dzsemekhez
- napraforgó – nyáron virágzik, szirmai ehetők, íze az articsókához hasonlít
- levendula – édes, fűszeres íze egyaránt illik a sós és édes ételekhez
Jöjjön pár vidám, színes és ínycsiklandozó virágokkal bolondított étel
Virágok a levesben? Miért ne!
Igazi tavaszköszöntő és vidám ez a leves, ami különlegességét a pitypangnak köszönheti!
Virágot a salátába!
Egészséges és még jól is néz ki! Tavaszi salátát minden asztalra!
Add a vizedhez!
Igazán frissítő és mennyei ízkombináció a levendulás limonádé. Próbáld ki!
Ezeket olvastad már?
10 dolog, amiről nem tudtad, hogy a fagyasztóban is tárolhatod...
A mélyhűtődet sokkal több dolog tárolására használhatod, mint azt valaha is gondoltad. A klasszikus hús, zöldség, gyümölcs és ételtároláson ezeket a dolgokat tedd még bele!
NosaltyEl sem hinnéd, milyen jó ételeket lehet készíteni gyomokból
Egyél zöldet! A kirándulás közben szedett vagy kertben vadon termő növényekből, eddig utálatosnak hitt kerti gyomokból például isteni zöldsalátákat készíthetsz!
NosaltyHasználd fel kreatívan az orgonát!
Sok növényről nem is gondolnánk, hogy ehető, hiszen csak a kertek díszeként ismerjük. Ilyen az orgona is, amelyből isteni levest, szörpöt vagy akár ecetet is készíthetünk!
Dávidvia ElleDecor, SokszínűVidék