Ezekkel az eszközökkel könnyebben megy majd a vajazás

Nem mindenki tud szépen kenyeret vajazni. Most mutatunk néhány trükköt, amik talán megkönnyítik a folyamatot.

Vaj és kenyér, kenyér és vaj, és már mindenki tudja, miről is beszélek. A legegyszerűbb étel, minden szendvics alapja, mégis mennyi baj van vele. A dermedt vaj kenhetetlen kenyércincálós tulajdonságának köszönhetően a kenyér vajazása ősidők óta probléma, amire rengeteg megtalálták már a megoldást. De vajon melyik az igazi?

via GIPHY

Ha a pulton hagyom, túl folyós lesz és megavasodik, ha a hűtőbe teszem, akkor meg túl kemény és kenhetetlen. A valódi vajak fogyasztóinak áthidaló megoldás lehet a vizes vajtartó, de a következő eszközökkel maga a kenési folyamat is egyszerűbb és gyorsabb lesz. Nevethetünk rajta, hogy minek ezt felgyorsítani, de aki minden reggel szendvicset készít az egész családjának, annak a kezén akár 8-12 szelet kenyér is átmegy, mire elkészül.

Tehát először jöjjön egy válogatás az 5 legjobbnak ítélt vajazó eszközről, amik között van reszelő, nyomó, de még melegítős kés is.

Ez pedig egy csodálatos, egyszerű vajazó, ami meg nem puhítja helyettünk a vajat, de csodálatos a látvány, ahogy egy mozdulattal egyenletes, sima réteget varázsol a kenyerekre!

Még több hasonló cikk a Gardenistán.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek