Ezeket a zöldségeket még júliusban ültesd el, hogy őszre beérjenek

Bizony, telik az idő, nyár közepénél járunk, a jó kertészek pedig már most gondolnak az őszre. Mutatjuk, mit érdemes még júliusban elültetned/vetned, hogy őszre beérjen.

Aki szeret otthon kertészkedni, ültetni, tudja, mennyire páratlan dolog felvágni az első saját termésű paradicsomot, lenyesegetni a sóskaleveleket és főzeléket készíteni belőle, összegyűjteni a bokorról a saját málnánkat, ribizlinket, vagy felmászni az almafára szüretelni. Sajnos már eltelt a nyár fele, és Bálint gazda hálisten' most is üzemelő oldalának köszönhetően figyelmeztetés kaptunk, mik azok a zöldségek, amelyeknek most, nyár közepe fele jött el az ideje ültetés illetve vetés szempontjából. Sokuk nyári zöldség, amit újravethetünk, de vannak őszies termények is. Nézzük!

via GIPHY

EZEKET VESD EL MÉG JÚLIUSBAN:

Spenótcurry csirkével

A recept eredetiét Mautner Zsófitól lestem el, amin némileg változtattam is. Többek között friss spenótból főztem, és én jobban szeretem lepirítva a csirkét, mintsem megfőzve, így az ...

Pikáns céklás humusz

Az egyik legegészségesebb és leggyorsabban elkészíthető kence a humusz, így nem véletlenül sokak kedvence. Ehetjük a reggeli szendvicsünk mellé, vagy tízóraira zöldségekkel - ezt a ...

EZEKET ÜLTESD EL MÉG JÚLIUSBAN:

Ültetéskor lazítsuk fel a talajt, tápoldatozzuk, szórjunk rá egy kevés szarulisztet vagy szaruforgácsot, és ne felejtsünk bőségesen öntözni, főleg, amíg forróság van!

Édeskömény gratin

Avagy csőben sült édesköménygumók. Kiváló köret grillezett, és egyéb módon, markánsabb ízesítés nélkül készített halak mellé.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: getty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...