Ezeket a tisztítószereket SOHA ne keverd össze egymással

Megmutatjuk a legveszélyesebb kombinációkat, és hogy azok milyen egészségügyi károkat vonhatnak maguk után.

Jobb nem kísérletezni a veszélyes vegyszerekkel otthon, mivel bizonyos variációk súlyos problémákat okozhatnak az emberi szervezetben. Most megmutatjuk azt a 3 párost, akik soha ne kerüljenek össze, ha jót akarsz magadnak, és a környezetedben élőknek.

1. Fehérítő és ammónia

Ha ezt a két anyagot vegyítik, klóramin gáz keletkezik. Ez a szer egyrészt irritálhatja a szemet és az orrot, továbbá légzési nehézségeket okozhat, sőt súlyosabb esetekben akár tüdőgyulladást is.

Fontos tudni, hogy a legtöbb tisztítószer tartalmaz ammóniát, ezért minden esetben alaposan olvassuk el a címkét, mielőtt kevernénk valamivel a kiválasztott szert. Az sem utolsó, hogy a vizeletben is megtalálható, így ha esetleg a gyerek vagy a kutya után kell feltakarítanunk, akkor először itassuk fel a folyadékot, majd utána tisztítsuk meg a felületet.

Ecet és fehérítő

Ha a fehérítőt valamilyen savval vegyíted, például ecettel, akkor egy még veszélyesebb vegyi anyag, klórgáz képződhet. Nem lennénk meglepve, ha ismerős lenne történelemóráról ez a vegyület, hiszen egykor harci gázként is bevetették a csatákban. Ez az anyag irritálja a szemet és a nyálkahártyát, nagyobb dózisban pedig tüdőkárosodáshoz is vezethet.

Izopropil-alkohol és fehérítő

Ez az összes variáció közül a legveszélyesebb, ugyanis akár halálos kimenetele is lehet, ha összekevered őket. A két vegyszer elegyéből ugyanis kloroform keletkezik. Ez szintén irritálja a nyálkahártyát és a szemet, illetve ártalmas lehet az idegrendszerre és a szívre, nagyobb dózisban pedig halálos következményekkel is járhat.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...