Ezeket ette halála előtt Lady Diana, Napóleon és Kennedy

Többször írtunk már a híres történelmi személyiségek étkezési szokásairól. Most azt mutatjuk meg, hogy mit ettek a haláluk előtt.

1.Lady Diana

1997. augusztus 31-én - nem sokkal a tragikus balesete előtt -, egy különleges lepényhalat fogyasztott, valamint gombás-spárgás omlettet. A hercegnő étkezési szokásairól ebben a cikkünkben bővebben írtunk >>>

2.Kleopátra

Kleopátra halála nagyon rejtélyes. Szerelmével, Antoniussal feltehetőleg öngyilkosságot követtek el. A történetírók szerint Kleopátrával egy kígyómarás végzett. Halála előtt pedig feltehetőleg egy maréknyi fügét evett.

3. John F. Kennedy

1963. november 22-én John F. Kennedy a Forth Worth-i Hotel Texasban reggelizett. A szálloda vezetője szerint az elnök kávét és narancslevet ivott, valamint két főtt tojást evett, amit egy kis lekváros pirítóssal kísért. Kennedy ezután Dallasba ment, ahol halálos lövést kapott Lee Harvey Oswaldtól.

Ez is érdekelhet!

Ezek voltak a legnagyobb zenei tehetségek kedvenc ételei

4.Abraham Lincoln

1865. április 14-én este Lincoln halálos fejlövést kapott a Ford Színházban. Előtte teknőslevest, töltött húst, és sajtszószos karfiolt evett.

5. Napóleon

Napóleon élete utolsó éveiben Szent Ilona szigetén élt száműzetésben. 1821. május 5-én, halála napján májat evett, szalonnadarabokkal, tojáskrémet, fokhagymás pirítóst evett. Hiába élt tehát száműzetésben a francia császár, az étkezéseknek megadta a módját.

6.Saddam Hussein

A modern kor egyik legvéreskezűbb vezetője 2006. december 30-án halt meg. Jelentések szerint az egykori iraki vezető főtt csirkemellet és mézes vízben főzött rizst evett az akasztása előtt, valamint egy cigarettával is megkínálták, amit nem fogadott el.

Ezeket olvastad már?

via The Daily Meal

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek