Ezeket ette halála előtt Lady Diana, Napóleon és Kennedy

Többször írtunk már a híres történelmi személyiségek étkezési szokásairól. Most azt mutatjuk meg, hogy mit ettek a haláluk előtt.

1.Lady Diana

1997. augusztus 31-én - nem sokkal a tragikus balesete előtt -, egy különleges lepényhalat fogyasztott, valamint gombás-spárgás omlettet. A hercegnő étkezési szokásairól ebben a cikkünkben bővebben írtunk >>>

2.Kleopátra

Kleopátra halála nagyon rejtélyes. Szerelmével, Antoniussal feltehetőleg öngyilkosságot követtek el. A történetírók szerint Kleopátrával egy kígyómarás végzett. Halála előtt pedig feltehetőleg egy maréknyi fügét evett.

3. John F. Kennedy

1963. november 22-én John F. Kennedy a Forth Worth-i Hotel Texasban reggelizett. A szálloda vezetője szerint az elnök kávét és narancslevet ivott, valamint két főtt tojást evett, amit egy kis lekváros pirítóssal kísért. Kennedy ezután Dallasba ment, ahol halálos lövést kapott Lee Harvey Oswaldtól.

Ez is érdekelhet!

Ezek voltak a legnagyobb zenei tehetségek kedvenc ételei

4.Abraham Lincoln

1865. április 14-én este Lincoln halálos fejlövést kapott a Ford Színházban. Előtte teknőslevest, töltött húst, és sajtszószos karfiolt evett.

5. Napóleon

Napóleon élete utolsó éveiben Szent Ilona szigetén élt száműzetésben. 1821. május 5-én, halála napján májat evett, szalonnadarabokkal, tojáskrémet, fokhagymás pirítóst evett. Hiába élt tehát száműzetésben a francia császár, az étkezéseknek megadta a módját.

6.Saddam Hussein

A modern kor egyik legvéreskezűbb vezetője 2006. december 30-án halt meg. Jelentések szerint az egykori iraki vezető főtt csirkemellet és mézes vízben főzött rizst evett az akasztása előtt, valamint egy cigarettával is megkínálták, amit nem fogadott el.

Ezeket olvastad már?

via The Daily Meal

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...