Ezeket az ételeket próbáld ki ősszel inzulinrezisztensként

Ősszel az inzulinrezisztensek diétájában is sok új szezonális alapanyag jelenik meg, érdemes kihasználni az évszak kínálta finomságokat!

Igazi Kánaán inzulinrezisztenciával élőknek az ősz: rengeteg, változatosan felhasználható alapanyag kínálja magát, én is sok újdonságot kipróbáltam, és ezt most meg is osztom veletek!

Szerintem ősszel egyszerűen nincs jobb a gombánál: már szeptembertől hatalmas mennyiségben terem, szinte mindenhol kaphatóak lesznek az erdei változatok is. A vargánya óriási kedvencem, ebből az őszi krémleveseimbe elég egy maréknyi is. Jöhet a rókagomba, csiperke, egytálételekhez, feltétnek, pörköltként, ahogy csak lehet, felhasználom. A krémes leveseket krumpli helyett önmagukkal sűrítem, és leginkább kora délután, esetleg estére fogyasztom.

Töltött gomba 2.

A fokhagymás pirított gomba, és a csípős gombafejek után következzen egy sütőben készült változat. Természetesen a tapasos könyvből...

Óriási kedvencem a basmati rizs, amit alacsony glikémiás indexe miatt nyugodtan lehet használni IR-diétában is. Illatos, pergős rizsfajta, amit a házilag készült indiai kajáimhoz is beillesztek köretként, legyen szó vajas csirkéről vagy tikka masaláról. Ki mondta, hogy az IR-esek étrendje nem változatos?!

Omlós csirke tikka masala

Isteni finom, szuper omlós csirke tikka masala receptet hoztunk Nektek, amit mindenképpen ki kell próbálnotok, ha annyira szeretitek az indiai konyhát, mint mi! A legjobb, ha házi naan kenyeret ...

Vajas csirke

Ezt a receptet tulajdonképpen inkább magam miatt teszem fel, hogy ne kelljen mindig gondolkodni, hogyan is csináltam a múltkor! :)

Hétköznap igyekszem én is gyorsan összedobható ételekben gondolkodni, viszont kezdett a hagyományos, teljes kiőrlésű, illetve durumtészta unalmassá válni. Kipróbáltam a csicseriborsó- és zöldborsóproteinnel készült verziókat, szerintem isteniek, aki kissé fullasztónak találja a teljes kiőrlésű tésztákat, ezekkel a reform élelmiszerekkel tegyen egy próbát. A szénhidrát számolgatására ezeknél is kötelező odafigyelni!

Új kedvencem a szilva, amit eddig nem nagyon szerettem, most viszont valami megváltozott, mert megláttam a piacon, és azonnal hazavittem belőle egy kilót. A tökéletes IR-barát szilvás gombócon még dolgozom, mert őszintén, teljes kiőrlésű liszttel nem az igazi, de magozás után fahéjas szilvás pitéket sütök, teával és könyvvel meg is van az igazi őszi kikapcsolódás.

Nagy befutó még a szezonban a cékla, levest és sült céklát is előszeretettel készítek, sőt, nem is gondolnád, hogy a lila zöldség még süteménybe is jó lehet.

Céklás humusz ropogós pitával

Kolléganőmtől kaptam egy nagy fej céklát. Ahhoz kevés volt, hogy savanyúságot készítsek belőle, de a céklás humuszt már régen ki akartam próbálni. Nemcsak a színe gyönyörű, de az ...

A csicseriborsó nem kifejezetten őszi, de nálam ilyenkor indul meg a házi hummuszgyártás nagy tételekben, valahogy a hűvösebb időben ez a tápláló kence is jobban esik, sok salátával és pitával.

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!