Ezeket eszi György herceg és Sarolta hercegnő az iskolában

Nem a klasszikus menzás ételeket kapják, annyi biztos!

A menzás fogásokat nehéz kiverni a fejünkből, az iskolai étkezésekről szinte mindenkinek van egy kedves története. Volt olyan gyerek, aki a buktát, más a piskótát várta ebédidőben. Nos, György hercegnek és Sarolta hercegnek ilyen hétköznapi finomságokban nincs részük, neki a származásuk mellett az étkezéseik is előkelőek.

A cambridge-i herceg és hercegnő aa londoni Thomas's Battersea magániskola tanulói. A szülők évente 19 ezer fontot (kb. 7,3 millió forintot) fizetnek, hogy gyerekeik a lehető legjobb oktatásban és ellátásban részesüljenek, ahogy az egy trónörököshöz egyébként is illik. Az étlapot elnézve, György és Sarolta királyi bánásmódban részesülnek.

Tízóraira minden nap friss gyümölcsöt és a legfinomabb pékárukat kapják, az ebéd pedig friss kenyérrel és levessel indul. Hétfőnként általában csirke van, de nem egy hagyományos rántotthús, hanem szigorúan szabad tartású csirkéből, frissen készült főétel, póréhagymás, leveles, sós lepénnyel. A halimádóknak lazacos Wellingtont, míg a vegetáriánusok sült haloumi sajtot és grillezett zöldségeket is választhatnak. A menzán gondolnak a glutén- és laktózérzékenyekre is.

A többi napon sem lehet ok panaszra. György és Sarolta bátran fogyaszthat autentikus bolognait, japán csirke katsu-t, friss tőkehalat vagy falafelt.

Lazac Wellington-módra

Igazi utolsó pillanatos ünnepi fogás ez a mennyei lazacos recept, amit bő fél óra alatt elkészíthetünk, és ami ízében simán felér bélszín társához. Ha nem kapunk friss lazacot, ...

Koronázási csirke

Még jó 15 évvel ezelőtt a külföldi rokonoktól mindig jött haza egy csomag currysaláta, amit imádtam. A koronázási csirke végtelen egyszerű, és kenyérrel, salátával tortillába ...

Katsu curry padlizsánnal

Az történt, hogy beültünk egy helyre kajálni, és szépen választottam az étlapról, majd a mellettem ülő úriembernek kihozták a rendelését, és annyira jól nézett ki, egyből ...

A desszertről se feledkezzünk meg! A kis herceg és hercegnő minden nap kap valamilyen finomságot, például frissen sült kekszet bogyós gyümölcsökkel, vaníliás fagyival megkoronázott csokis-céklás tortát vagy valamilyen gyümölcsturmixot. Nem hangzik rosszul, igaz?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: getty

via TasteOfHome

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...