Ezekből a sütikből lávaként ömlik ki a csokiszósz - és ráadásul csak egy lukas kuglóf kell hozzá!

Nem csodálkozunk, hogy sokan rajonganak most ezekért a lávatortákért - ráadásul csak egy kuglóf belsejét kell megtöltened hozzá...mondjuk csokiszósszal...

Mit szólnál egy olyan tortához (sütihez), amibe ahogy belevágsz, kiömlik belőle egy forró (tetszőleges hőmérsékletű) csoki- karamell- vagy vaníliaszósz? (Illetve bármilyen, amilyenre vágysz. Mondjuk eper.)

Ráadásul a dologban az a csel, hogy egy - már a Bazi nagy görög lagzi című filmben is kifogásolt - haszontalanul üres közepű kuglófot tölt meg isteni sodóval. Csak álcázd egy kis kakaóporral vagy díszítéssel, hogy mikor belevágtok, lávaként omoljon a tányérra a csoda. Milyen jó is lesz minden falatot belemártani! Aranygaluskai élmény. NÉZD:

Vagy itt van ez a kakaóporos kívánatos kuglóf is:

Vagy ez, amit még fagyival is megdobnak a végén:

Aztán itt van ez a nutellás változat is:

Ha megkívántad, dobd össze az alap kuglófot...

Narancsos-kardamomos kuglóf

Már régóta tervezgettem, hogy kuglófot akarok sütni, csak nem volt hozzá sütőformám. Majd gyanútlanul vásároltam az esti vacsorához a boltban, ahol hirtelen a megláttam egy egész ...

...és mehet a közepére a sodó:

Csokoládészósz

Vannak desszertek, amelyek elképzelhetetlenek csokoládészósz nélkül. Íme egy gyorsan elkészíthető, hidegen és melegen egyaránt felhasználható, karakteres ízű szósz. 

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...