Ezek voltak a legnagyobb zenei tehetségek kedvenc ételei

Híres zeneszerzők, akik nemcsak a zenét, hanem a hasukat is szerették. Ezek voltak a legnagyobb zenei tálentumok kedvenc ételei.

A gasztronómia senkit nem hagy hidegen, a művészek pedig különösen érzékenyek a szépre, a jóra, az ízletesre. Legnagyobb zeneszerzőink, világhírű tehetségek kedvenc ételei következnek.

Bartók Béla

Diós kalács, ami saját, családi recept szerint készült. Valódi orvosságnak, varázséteknek tartotta, aminek különleges erőt tulajdonított, amivel vitatkozni még véletlen sem akarunk: elég csak egy finom, omlós kalácsra gondolnunk, nincs az a nyűg, amit ne enyhítene. Majd Amerikában, Los Angelesben megízlelte az avokádót, aminek a rabjává vált, és a Waldorf salátát is megkedvelte. A zöld salátából, almából, zellerből, ananászból, nyers paradicsomból, valamint majonézből álló étellel, amit szintén nagyon kedvelt.

Erkel Ferenc

Erkel a legnagyobb örömmel kolbászt és hurkát falatozott, amivel mi, magyarok, egészen biztos, hogy könnyen tudunk azonosulni. De Erkel szerette a vadhúsból és libából készült ételeket, amiket soha nem tudott megunni.

Egészben sült ropogós liba

Márton-nap környékén szokás libát enni, de egyre kevesebben állnak neki egy egész madarat megsütni. Pedig nem annyira bonyolult, csak figyelni kell rá - és ha egyszer ráéreztünk, ...

Liszt Ferenc

Liszt Ferenc az egyik legegyszerűbb, és legnagyszerűbb étel mellett tette le a voksát: a rántotta nagy imádója volt. A zeneszerző nemcsak reggelire ette a tojásrántottát, hanem bármikor képes volt megenni a sárga csodából egy adagot. De a malachúst sem vetette meg: a gombás malachús is a favoritjai közé tartozott, valamint a mandulás bundába csomagolt pulykamell, amit a reszelt sajt koronázott meg.

Rántotta sütőben

Előző napi ebédből maradt egy kis bulgur meg egy maréknyi sóska, kitaláltam, hogy ebből egész jó kis reggelit lehetne csinálni.  Szerintem bulgur helyett a maréknyi maradék rizs, ...

Kodály Zoltán

Liszthez hasonlóan Kodály is szerette a tojást, azonban ő nem a tojásrántottát, hanem a tojásos lecsóért volt oda. Ha leírjuk a receptjét, biztos, hogy te sem tudsz ellenállni: a hagymát szalonnán megpirította, majd szeletelt paprikát, és paradicsomot dobott rá. Ezt követően besűrítette tojással, és a legjobban krumplis gombóccal szerette. A pulykamellet is imádta, amit kapros-paprikás mártással és zöldséges rizzsel evett.

Tavaszi sült lecsó

Megy a készülődés az esti születésnapra, de közben ne feledjük, hogy végre tavasz van! Mindig mindent szakaszokra bontunk. Évek, születésnapok, évszakok. Mintha jelentősége lenne ...

Ez is érdekelhet!

Költők és írók, akik a hasukon keresztül látták a világot

Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart imádta a jó borokat, amik jól csúsztak kedvenc étele, a sült kappan és a fácánsült mellé. Szerette az ananászos borjúsültet, a kucsmagombát, a májgombóclevest, a rákot és a marhanyelvet, de a káposztát és a galambot is.

Beethoven

A kivételes tehetségű zenész a tojásban gazdag erőlevest és a parmezános makarónit szerette. A húsoknak nem volt nagy rajongója, a halakat viszont szerette, az egyik kedvence a sárga tőkehal volt burgonyával. De ha kedvenc ételt kellett volna választania, biztos, hogy a leves mellett tette volna le a voksát.

Bach

Bach szerette a füstölt sonkát, a szardíniát, a csukahalat, a marhahúst, a spenótot, a sült bárányt, és a kandírozott citromszeleteket,a zöldborsót, inkább az italok mellett köteleződött el, és Beethowenhez hasonlóan nagy kávéimádó volt. Erről a Kávékantáta is tanúskodik, de a muskotályt sem vetette meg.

Paganini

Az ördög hegedűse, aki már 8 évesen is úgy játszott, ahogy senki. Kedvenc édessége a macaron volt.

Macaron alaprecept a The Cake Factory-tól

Eddig a francia receptekkel nem volt szerencsém, de ez az olasz habcsókos verzió, biztosan sikerül mindenkinek! Ebből az adagból 7 db, 4 cm átmérőjű macaron lesz összetöltve. További ...

Chopin

Chopin a dinsztelt marhahústekercsért rajongott, ami egy lengyel étel, a neve zrazy. A tojásos, zöldséges töltelékkel gazdagított marhahúsnál csak a zenét szerette jobban a zeneszerző.

Fűszeres töltött burgonya

Nem túl gyors, ám annál finomabb télies egytálétel. Szerintem a fűszerezéstől lesz különleges, de nyugodtan lehet rajta variálni, ha soknak érzitek a koriander. :) Recept Reza Mahammad ...

Verdi

Guiseppe Verdi a pármai szakácsművészet nagy rajongója volt, és a főzéshez saját zöldségeit használta. Kedvenc levese a tarhonyás krumplileves, amit pirított szalonnával, hagymával és sajttal bolondított meg. Imádta a paradicsomos gnocchit, a szószokat, a pármai sonkát, a parmezánt, de szerette az édességeket, a mandulás gyümölcskenyeret, azaz a panettonet.

Kétsajtos paradicsomos gnocchi

A gnocchiban nem csak az íze fantasztikus (persze az a leginkább), hanem az is, hogy házilag is viszonylag könnyen el tudjuk készíteni, nem igényel semmilyen extra konyhai gépet, csak egy kis ...

Puccini

Puccini diákként minestronéval töltötte meg korgó gyomrát, de nem azért, mert annyira odavolt érte, hanem mert másra nem volt pénze. Később aztán, amikor már nem kellett azon gondolkodnia, mi kerül az asztalára, sült fácánt, foglyot, és angolnás tésztát falatozott, a fokhagymáért pedig rajongott.

Ezeket olvastad már?

via AcademiaBarilla, Parlando, ClassicalMusic, CorrectMedia, JGubler, FineDiningLovers, TheQuestingFeast

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...