Elvis Presley nem csak zenélni szeretet, hanem enni is. Ez meg is látszott rajta, 42 évesen már 150 kilogramm körül volt a súlya. Nem is csoda, hiszen a pontosan negyven éve elhunyt Király kedvence a bacon volt, szinte mindennel azt ette. Sajnos a zsíros és cukros ételek egészségügyi problémákat is okoztak Elvisnél, aki a déli Mississippi államban született, és az ott elterjedt ételeket szerette leginkább. A külföldi kajákért annyira nem rajongott.
Elvis nagy étvágyában valószínűleg az is közre játszott, hogy gyermekkorában szegénységben éltek családjával, ezért előfordult az is, hogy mókushús került az asztalra. Mary Jenkins Langston, aki 14 évig volt a Király szakácsa is úgy látta, hogy Elvis imádott enni. Egyszer állítólag azt mondta neki, hogy egyetlen öröme van az életben, ez pedig az evés. De nézzük meg, mik is voltak a Rock 'n' Roll királyának kedvencei:
Baconos, mogyoróvajas szendvics, eperdzsemmel és baconnel felturbózva
Erről a fogásról, ami Elvis-szendvicsként is ismert, korábban mi is írtunk. A szendvics több mint 7000 kalória. A Király állítólag olyannyira rabja volt ennek az ételnek, hogy néha 1300 kilométert is utazott érte.
Elvis inspirálta receptjeink:
Elvis party húsgolyók
Mi történhet, ha némi húst még több húsba göngyölünk? Elvis tudta a választ, hiszen imádta a marhahúsból készült golyócskákat baconbe csavarva. A New York Times szerint az étel azért volt az egyik kedvence, mert a vidéki gyerekkorára emlékeztette, amikor kénytelen volt egyszerű kajákat enni.
Mit evett reggelire?
Elvis a reggelinek is megadta a módját. Természetesen ennél az étkezésnél sem maradhatott el a bacon, ami mellé gyakran tükörtojást fogyasztott. Ezen kívül szerette a vajat, szinte mindenen.
A kedvence egy hússal töltött kis kosárka, pogácsa volt, amit tömérdek mennyiségű vajjal öntöttek le.
...ezeket láttad már?
Ezeket olvastad már?
Durvulj be Elvis 7000 kalóriás szendvicsével
Itt a szendvics, ami ugyan Elvis veszte lett, de ha te okosan tolod magadba, a legütősebb szendód lesz egy elfuserált nap után.
Hering AndrásTarol az Instagramon az ananász és a sertéshús egyéjszakás kalandjából...
Ananász, sertéshús és bacon. Ezek az összetevők szükségesek a nyári grillszezon ellentmondásos sztárjának, a "swineapple"-nek az elkészítéséhez.
Hajdú_AnnaCsorog a nyálunk erre a hipergyors baconös palacsintára!
Bacon + palacsinta? Jézusom, hát mi kellene még? Szerintünk az ég világon semmi. Csak kisütni, tányérra tenni, és befalni. Így csináld!
Brecz JuditEzek a szerkesztőség abszolút kedvenc nyári receptjei az oldalról
Megkértem néhány kollegám, gondolják végig, mit esznek/főznek nyáron legszívesebben, ők pedig választottak hozzá egy receptet az oldalról. Ez a mi listánk!
Brecz Juditvia Kitchen Project, NY Daily News.