Ezek voltak Elvis kedvenc kajái - 40 éve ment el a Rock 'n' Roll királya

A Király élt, halt a baconért. Szendvicsbe, húsgolyókon, olasz felvágottal, mindenhogy szerette. Halála előtt ez meg is látszott az alakján.

Elvis Presley nem csak zenélni szeretet, hanem enni is. Ez meg is látszott rajta, 42 évesen már 150 kilogramm körül volt a súlya. Nem is csoda, hiszen a pontosan negyven éve elhunyt Király kedvence a bacon volt, szinte mindennel azt ette. Sajnos a zsíros és cukros ételek egészségügyi problémákat is okoztak Elvisnél, aki a déli Mississippi államban született, és az ott elterjedt ételeket szerette leginkább. A külföldi kajákért annyira nem rajongott.

Elvis nagy étvágyában valószínűleg az is közre játszott, hogy gyermekkorában szegénységben éltek családjával, ezért előfordult az is, hogy mókushús került az asztalra. Mary Jenkins Langston, aki 14 évig volt a Király szakácsa is úgy látta, hogy Elvis imádott enni. Egyszer állítólag azt mondta neki, hogy egyetlen öröme van az életben, ez pedig az evés. De nézzük meg, mik is voltak a Rock 'n' Roll királyának kedvencei:

Baconos, mogyoróvajas szendvics, eperdzsemmel és baconnel felturbózva

Erről a fogásról, ami Elvis-szendvicsként is ismert, korábban mi is írtunk. A szendvics több mint 7000 kalória. A Király állítólag olyannyira rabja volt ennek az ételnek, hogy néha 1300 kilométert is utazott érte.

Elvis inspirálta receptjeink:

Elvis Presley kedvenc szendvicse

A superballra készítettem ilyen szendvicseket. Újra el kell készítenem, olyan sikere volt. Hétfőtől aztán jöhet a diéta. Kalóriabomba a javából. Juharsziruppal, mézzel meglocsolva ...

Elvis a király macaron

Azt sokan tudják, hogy Elvis imádta a jó autókat... De azt már kevesebben, hogy kedvence volt a banános, mogyoróvajas, baconös szendvics. Ő ihlette legújabb macaron-kreációmat.

Elvis party húsgolyók

Mi történhet, ha némi húst még több húsba göngyölünk? Elvis tudta a választ, hiszen imádta a marhahúsból készült golyócskákat baconbe csavarva. A New York Times szerint az étel azért volt az egyik kedvence, mert a vidéki gyerekkorára emlékeztette, amikor kénytelen volt egyszerű kajákat enni.

Forrás: Flickr

Mit evett reggelire?

Elvis a reggelinek is megadta a módját. Természetesen ennél az étkezésnél sem maradhatott el a bacon, ami mellé gyakran tükörtojást fogyasztott. Ezen kívül szerette a vajat, szinte mindenen.

A kedvence egy hússal töltött kis kosárka, pogácsa volt, amit tömérdek mennyiségű vajjal öntöttek le.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Kitchen Project, NY Daily News.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...