Ezek voltak a '90-es években gyerekkorunk kedvenc fagyijai

A Leo maga volt a mennyország, a Calippot a gyümölcsrajongók nyalták, a fagylaltport pedig a legtöbben még azelőtt megettük, hogy fagylalttá avanzsálódott volna.  

Gyerekkorunk kultikus fagylaltjainak ízét még ma sem feledjük, pedig utoljára legalább 30 éve kóstoltuk őket. Neked melyik volt a kedvenced?

Leo jégkrém

Ezek tényleg nem mai gyerekek

A Leo jégkrém olyan volt gyerekkorunkban, mint a joghurthab vagy a madártej – drága, de minden nap ünnepnap volt, amikor hozzájutottunk. A ’70-es évektől kezdve egyértelműen ez a fagyi vitte a prímet, amiből a puncsos, a csokis és a vaníliás ízeket szerettük a legjobban.

Ezt is nézzétek meg!

Ezeket a jégkrémeket hiányoljuk legjobban a gyerekkorunkból

Bár a Télen-nyáron Leo! szlogennel - szüleinkkel ellentétben - teljes mértékben azonosulni tudtunk, csak nyáron ehettünk, és kivételesen csodás napnak számított, ha oroszlános fagyit nyalhattunk. Volt vödrös és pálcikás változat is, de mivel nem ez volt a legolcsóbb fagyi, mindegy volt, milyet kaptunk, örültünk.

Ilyen volt a LEO reklámja:

Calippo

A krémes Leo mellett a Calippo a gyümölcsös ízek kedvelőit tette fagyifüggővé. Az addig szokatlan formájú csomagolás külön vonzerőt kölcsönzött a Calipponak, ami ugyan azt hivatott szolgálni, hogy ne legyünk maszatosak, mégis ragadt a szánk, mire betermeltük a jégkrémet.

Ki emlékszik, milyen volt régen?

A piros, zöld, sárga és rózsaszín színekben virító Calippotól valósággal a trópusokon éreztük magunkat, így még nagyobb élvezettek nyaltuk a hűs édességet.

Fagylaltpor

Emlékeztek?

A rendszerváltás előtt a megkerülhetetlen alapízek a puncs, a csoki és vanília voltak, így a fagylaltpor sem különcködött. Ha a Bedeco kakaóporral ellentétben nem kanalaztuk ki az összes fagyiport a dobozából, egészen jó ízű fagylaltot készíthettek belőle a dolgos háziasszonyok. Tejszínnel elkeverve, habszifonból kellett a vastag üvegfalú fagylaltos kelyhekbe nyomni, és gyorsan bekanalazni, mert hamar összeesett – bár, a formán akkoriban nem akadtunk fent, már por alakban is szerettük.

Télifagyi

A jó öreg - és még ma is kapható

A télifagyi kakukktojás, de ha fagyiról van szó, nem mehetünk el szó nélkül a téli fagyi mellett sem. A téli fagyi ismét reneszánszát éli, pontosabban még mindig kapni a boltokban, és most is ugyanolyan émelyítően cukros az íze, mint gyerekkorunkban. Előnye volt, hogy a Leoval ellentétben valóban télen-nyáron ehettük, olcsó volt, és még a torokgyulladástól sem kellett tartanunk.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Céklás-burgonyás zsemle

Egy kis különlegesség és szín a szürke hétköznapokban, ízében nem lehet kiérezni a céklát, de az élesztőnek is jót tesz a használata, illetve egy egészséges finom puha pékárut ...

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 húsmentes ebédötlet, ha tartod a böjtöt... vagy csak kacérkodsz...

A jóllakás tudománya nem áll meg a szénhidrát + hús kombójánál, ezen már rég túlvagyunk. A hüvelyesek, a gomba, a különféle zöldségek, fűszerek, növényi fehérjeforrások és persze a tojás is laktató és millióképp variálható alapanyagok, ha tartod a böjtöt, vagy szimplán csak nem eszel húst.

8 hely, ahol tilos tárolni a forrólevegős sütőt

Az, hogy hová helyezzük a forrólevegős sütőt, jelentősen befolyásolja annak biztonságát és teljesítményét: ha rosszul választunk, akkor nemcsak, hogy nem működik majd megfelelően a gép, de balesetveszélyessé is válhat. Mondjuk, mire kell figyelni!

Top Receptek

Szaftos bakonyi sertésszelet

A bakonyi módra, vagyis gombával tökéletesre főtt sertésszelet egy klasszikus magyar főétel, amit roppant egyszerűen el lehet készíteni, de ugyanígy el is lehet rontani. Íme egy recept, ...