Ezek voltak 2019 legfelkapottabb receptjei

Még mindig tarolnak a csirkemellből készült ételek, de a medvehagymás és az édesburgonyás recepteket is sokan szerették. Az idei év legnépszerűbb keresései következnek!

A Google minden decemberben összegyűjti az év legfelkapottabb kereséseit. Az összeállításban helyet kapnak az étel- és receptkeresések is. A listát évek óta a csirkemell vezeti, és ez idén sincs másként. Nézzük a TOP 10-es listát:

10. Bulgur

A bulgurt egyre bátrabban használják a magyar háztartásokban, ezt bizonyítja, hogy bejutott a TOP 10 keresésbe. A közel-keleti és török konyhában kedvelt alapanyag mára sokak kedvence lett, és nem csak köretként állja meg a helyét. A bulgur kapcsán a legtöbben salátareceptekre voltak kíváncsiak.

Karfiolos bulgursaláta

Azt szeretem a legjobban ebben a receptben, hogy még hidegen is isteni finom, így akár dobozba csomagolva, egy rohanós hétköznap ebédre is kiváló!

Tabbouleh citromos csirkével

A tabbouleh az arab világ egyik közkedvelt salátája, ahány forrás, annyi eredetmegjelölés, de a legtöbb hivatkozás arra utal, hogy Libanonból származik ez az egyébként tradicionálisan ...

9. Mascarpone

A mascarpone az ünnepi sütik állandó szereplője lett. Sokan kíváncsiak arra, hogy a tiramisun kívül mit lehet még készíteni ebből a tejszínes, puha, enyhe ízű, friss sajtból. Mondjuk egy isteni pohárkrémet!

8. Spárga

Április végétől június elejéig a spárga az egyik legnépszerűbb zöldségféle. Egyre többen szeretik a karakteresebb ízű zöldspárgát, legalábbis erre utal, hogy idén sokan akarták tudni, mi készíthető belőle. Mutatjuk!

Rakott spárga

A rakott zöldbab tavaszi verziója: a zöldbabot spárgával helyettesítettem. Mindenkinek ajánlom figyelmébe, amíg még tart a spárgaszezon.

7. Édesburgonya

Szerencsére, egyre többen imádják az édesburgonyás recepteket is. Levesekbe, egytálételekbe ésköretként is tökéletes!

6. Fasírt

Egy igazi klasszikus magyar kedvenc került a hatodik helyre: a FASÍRT. A húsos változatokat már mindenki jól ismeri, de a tökéletes cukkinifasírt receptje után még sokan kutakodtak idén nyáron is.

Napraforgómagos cukkinifasírt

Ha nem szeretnénk (és én most a kánikulában nagyon nem szerettem volna :)) olajban sütni, tepsiben is elkészíthetjük, de ez esetben adjuk a masszához 1-2 evőkanál olívaolajat. Miután ...

5. Karaj

A disznóhúsokból készült ételek egész évben keresettek. Legtöbben a sült változatra kíváncsiak. Nem csodáljuk, mi is imádjuk ezt a szaftos husit!

Egyben sült karaj

Egy jól elkészített egészben sült hús remek kísérője lehet egy főzeléknek, vagy bármilyen más köretnek, másnap pedig kitűnő adalék egy jó szendvicshez. Sok probléma pedig nincs az ...

4. Tarja

A karajt éppen hogy beelőzi, de a dobogós keresésekről még lecsúszott a tarja. Tepsiben sütve a legkedveltebb.

3. Tiramisu

Az idei bronzérmes egy olasz desszert. A tiramisu a húsvéti és karácsonyi asztalok főszereplője lett, lassan talán népszerűbb, mint a bejglivagy a mézes krémes. Kérdés, mikor válik a tiramisu olyan klasszikussá, aminek a receptjét minden háziasszony fejből tudja, így nem lesz szükség arra, hogy a Google-től kérjenek segítséget az elkészítéséhez.

Tiramisu 5. - az "igazi"

Ezt a receptet egy kedves mesterszakács barátomtól tanultam, aki meg Olaszországban tanulta. Sőt, a Szardínián élő barátnőmmel is konzultáltam, és ők is így készítik, annyi ...

2. Medvehagyma

A tavasz egyik legkedveltebb alapanyagává vált az elmúlt években. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Magyarországon a második legnépszerűbb keresőszó volt idén receptkategóriában. Március elejétől május elejéig tarol a pogácsákban és a pestókban.

Medvehagymás pesto

Mr Smith valamelyik nap hazajött a frissen szerzett medvehagymával nagy örömünkre, mert nagyon szeretjük ezt a finom csemegét. Ebből azonban alkotni kellett valami nagyszerűt, s mint mindig, ...

1. Csirkemell

Semmi meglepő nincs az aranyérmesben, tekintve, hogy a csirkemell hosszú évek óta a magyarok egyik kedvenc alapanyaga. Idén a kijevi változat vitte a prímet a kapcsolódó lekérdezésekben.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...