Ezek a szerkesztőség titkos otthoni, influenza elleni ételei

Nálunk sorban dől ki mindenki, egyenként betegszünk meg a szerkesztőségben - ilyenkor jöhetnek a bevált (gyerekkori) anyai ízek és gyógyító fogások. Na de mik azok?

Az idei influenzaszezon annyira durván, intenzíven, gyorsan és könyörtelenül vonul(t) végig a szerkesztőségen (és azt hiszem, kijelenthetem, hogy családunkon, barátainkon is), hogy eléggé meg vagyunk lepve, az a helyzet. Rettenet köhögés, levertség, gyengeség, szar közérzet, láz, esetleges hasmenés, gyomorfájás, torokbajok, hangszálgyulladás, nulla hang. Többünknél több hétig tartott, a köhögés pedig azóta is húzódik, és ha kell, ha nem, fulladunk.

via GIPHY

Stefi

Ha fájt a torkom, anyum feketeretket erőltetett belém mézzel, de azt utáltam. Ezen kívül mindig megfőzte a kedvencem, a "fincsi husit", ami egy petrezselymes-tejfölös csirkepörkölt, kizárólag spagettivel. Mással nem jó. A másik a smack-leves, az legalább anya nélkül is kivitelezhető.

Gábriel

Anyukám mindig húslevest főzött, ha beteg voltam, illetve mézbe áztatott hagymát kaptam, hasmenős vírusnál pedig nálunk a kóla és a főtt krumpli hasított. Náthásan magamnak amúgy mindig indiait főzök rengeteg gyömbérrel, de a kínai édes-savanyú levest is kívánom ilyenkor.Receptajánló:

Currys csirke Indiából

Angliában egy kedves indiai barátommal éltem hónapokat együtt, és volt szerencsém tőle megtanulni az igazi tamil nadu-i curry elkészítését. Ez nem egy szimpla curryporral leszórt csirke, ...

Gréti

Gyomorvírusnál szigorúan szétfőtt krumplit kaptam pici vajjal és sóval, reszelt almát háztartási keksszel, és a híres "gyönge" húslevest. De mivel kiskoromban egyáltalán nem voltam nagy leveses, ilyenkor kiszedtem a májat a levesből, és azt ettem.

via GIPHY

Juci

Gyomorfájós/hasmenéses vírusoknál rólam általában lement 5 kiló élből, ilyenkor almakompótot kaptam, főtt krumplit, üres pirítóst. Fokozatosan mehetett rá a zsiradék, margarin, vaj, felvágott, krumplihoz meg a párolt csirke, amit anyum a csirkehúslevesből horgászott ki nekem. A húsleves pedig a mai napig, mindig, bármilyen mennyiségben jöhet, Influenzásan csakis azt eszem.

Receptajánló:

Csirkehúsleves Kornéltól

A story egyszerű: a piacon bóklásztam, a csirkésnél pedig nagyon szép "alkatrészekre" bukkantam, amit zárás közeli idő révén rendkívüli kedvezménnyel kínált. A bevásárlást ...

Tamás

Köhögésre anyukám mindig égetett cukros tejet hozott nekem, és ez enyhítette a fulladást, mintha méz lenne. Nagymamám pedig ugyanígy köhögésre meleg tejben oldott fel egy kanál disznózsírt, ami szintén működött, bár vélhetően innen datálódik a disznóhús és zsír iránti szerelmem.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...