Ezek a szerkesztőség titkos otthoni, influenza elleni ételei

Nálunk sorban dől ki mindenki, egyenként betegszünk meg a szerkesztőségben - ilyenkor jöhetnek a bevált (gyerekkori) anyai ízek és gyógyító fogások. Na de mik azok?

Az idei influenzaszezon annyira durván, intenzíven, gyorsan és könyörtelenül vonul(t) végig a szerkesztőségen (és azt hiszem, kijelenthetem, hogy családunkon, barátainkon is), hogy eléggé meg vagyunk lepve, az a helyzet. Rettenet köhögés, levertség, gyengeség, szar közérzet, láz, esetleges hasmenés, gyomorfájás, torokbajok, hangszálgyulladás, nulla hang. Többünknél több hétig tartott, a köhögés pedig azóta is húzódik, és ha kell, ha nem, fulladunk.

via GIPHY

Stefi

Ha fájt a torkom, anyum feketeretket erőltetett belém mézzel, de azt utáltam. Ezen kívül mindig megfőzte a kedvencem, a "fincsi husit", ami egy petrezselymes-tejfölös csirkepörkölt, kizárólag spagettivel. Mással nem jó. A másik a smack-leves, az legalább anya nélkül is kivitelezhető.

Gábriel

Anyukám mindig húslevest főzött, ha beteg voltam, illetve mézbe áztatott hagymát kaptam, hasmenős vírusnál pedig nálunk a kóla és a főtt krumpli hasított. Náthásan magamnak amúgy mindig indiait főzök rengeteg gyömbérrel, de a kínai édes-savanyú levest is kívánom ilyenkor.Receptajánló:

Currys csirke Indiából

Angliában egy kedves indiai barátommal éltem hónapokat együtt, és volt szerencsém tőle megtanulni az igazi tamil nadu-i curry elkészítését. Ez nem egy szimpla curryporral leszórt csirke, ...

Gréti

Gyomorvírusnál szigorúan szétfőtt krumplit kaptam pici vajjal és sóval, reszelt almát háztartási keksszel, és a híres "gyönge" húslevest. De mivel kiskoromban egyáltalán nem voltam nagy leveses, ilyenkor kiszedtem a májat a levesből, és azt ettem.

via GIPHY

Juci

Gyomorfájós/hasmenéses vírusoknál rólam általában lement 5 kiló élből, ilyenkor almakompótot kaptam, főtt krumplit, üres pirítóst. Fokozatosan mehetett rá a zsiradék, margarin, vaj, felvágott, krumplihoz meg a párolt csirke, amit anyum a csirkehúslevesből horgászott ki nekem. A húsleves pedig a mai napig, mindig, bármilyen mennyiségben jöhet, Influenzásan csakis azt eszem.

Receptajánló:

Csirkehúsleves Kornéltól

A story egyszerű: a piacon bóklásztam, a csirkésnél pedig nagyon szép "alkatrészekre" bukkantam, amit zárás közeli idő révén rendkívüli kedvezménnyel kínált. A bevásárlást ...

Tamás

Köhögésre anyukám mindig égetett cukros tejet hozott nekem, és ez enyhítette a fulladást, mintha méz lenne. Nagymamám pedig ugyanígy köhögésre meleg tejben oldott fel egy kanál disznózsírt, ami szintén működött, bár vélhetően innen datálódik a disznóhús és zsír iránti szerelmem.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...