Ezek a szerkesztőség abszolút kedvenc nyári receptjei az oldalról

Megkértem néhány kollegám, gondolják végig, mit esznek/főznek nyáron legszívesebben, ők pedig választottak hozzá egy receptet az oldalról. Ez a mi listánk!

Nyáron az ember addig dúskál a zsenge, friss és színes alapanyagokban, ameddig csak teheti, így egész más lehet egy lista a téli, más a nyári kedvencekről. Megkérdeztem néhány kollegám, ki mit főz vagy eszik legszívesebben ilyenkor, és ezeket a válaszokat kaptam, nyilván nosaltys receptlinkekkel:

Ágota, sales

Anyukám zöldbablevese, bármennyit meg tudok enni belőle, akár napokig is. Sajnos pont ugyanolyan recept nincs a Nosalty-n, de ez hasonló:

A receptért kattints ide!

Tamás, videós

Ha nyár, akkor grill, ha grill akkor meg nyilván pljeskavica. Mondjuk mi nem pont így szoktuk csinálni, de ez majdnem olyan:

A receptért kattints ide!

Rami, marketing

Mindig ezt a citromos csirkés tabbouleh receptet veszem elő, ha nem tudom, mit főzzek. Nyáron kifejezetten szeretem, hogy citromos a saláta is és a hús is:

A tabbouleh receptjéért ide katt!

Norbi, fejlesztés

Amióta megvan ez a sajtosroló-recept, azóta minimum 5-6-szor csináltam meg. Családi összejövetel vagy meccs mellé, akármikor, amikor snackre szomjazom:

A sajtos roló receptjét itt találod!

Dávid, videós

Bár nem pont így csinálom, de a nyár legalapabb kajája a padlizsánkrém! Jó hidegen, friss zöldségekkel, ropogós bagettel. Hamarosan csinálok is egyet, és feltöltöm a legtutibb receptet! :D

A padlizsánkrémrecept itt található!

Noémi, sales

Én ezt a vietnámi üvegtészta-salátát szoktam elkészíteni Nemes Nóra Dacotától - elég sűrűn:

A vietnámi recept itt található!

Gábriel, újságíró

Nyáron nagyon leveses vagyok, nagyon sok krémlevest, hideg gyümölcslevest és zöldségleveseket eszem. Az egyik kedvenc a minestrone, és nyáron olcsóbbak hozzá az alapanyagok:

A minestrone receptjét itt találod!

Juci, újságíró

Nálam a tonhalsaláta egész évben megy. Egy tonhalkonzerv, valami salátaféleség, ruccola vagy fejes, némi sajt, leginkább mozzarella, paradicsom, só-bors, főtt tojás és pici citrom. Jó, oké, én durumtésztát is szoktam belekeverni, masnit vagy pennét.

A tonhalsalátát itt találod!

Gréti, kreatív szerkesztő

A lecsót szeretem nyáron a legjobban - ebben a formában, libamájjal isteni, de mehet helyette szűzpecsenye is!

A lecsót itt találod!

Andris, főszerkesztő

Spenótos tészta. Télen-nyáron megcsinálom, mert én tudom a világon a legjobban :DDD Viccet félretéve TÉNYLEG így van, és fontos, hogy nyáron hagyjuk másnak a gyorsfagyasztott spenótokat, csak frisset vegyünk. Teljes kiőrlésű fusillivel és zabtejszínnel is szuperül működik - már ha szempont ilyenkor a beach body is.

A spenótos tésztáért katt ide!

Anna, újságíró

A nyár egyik gasztrocsúcspontja számomra az, amikor Anyukám boszorkánykonyhájában elkezd fortyogni a sárgabaracklekvár. Friss vajas kenyérre kenve az igazi.

A lekvárt itt találod!

Dorina, sales

Határozottan a húsleves, nagyon nehezen viselem azokat a vasárnapokat, amikor nem jutok hozzá :D Az anyukámé és a nagymamámé a kedvencem, olyan gyerekkori emlékeket idéz fel bennem, amikor összegyűlt a család.Ez volt az első étel is, amit megtanultam elkészíteni, azóta is a specialitásaim közé tartozik :D Nem teljesen ugyanolyan, mint ez a recept, mert én gombát nem szoktam tenni bele, de hasonló:

A leves receptjét itt találjátok!

ÉS NÁLATOK MI A KEDVENC ILYENKOR, NYÁRON? :)

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...