Nyáron az ember addig dúskál a zsenge, friss és színes alapanyagokban, ameddig csak teheti, így egész más lehet egy lista a téli, más a nyári kedvencekről. Megkérdeztem néhány kollegám, ki mit főz vagy eszik legszívesebben ilyenkor, és ezeket a válaszokat kaptam, nyilván nosaltys receptlinkekkel:
Ágota, sales
Anyukám zöldbablevese, bármennyit meg tudok enni belőle, akár napokig is. Sajnos pont ugyanolyan recept nincs a Nosalty-n, de ez hasonló:
Tamás, videós
Ha nyár, akkor grill, ha grill akkor meg nyilván pljeskavica. Mondjuk mi nem pont így szoktuk csinálni, de ez majdnem olyan:
Rami, marketing
Mindig ezt a citromos csirkés tabbouleh receptet veszem elő, ha nem tudom, mit főzzek. Nyáron kifejezetten szeretem, hogy citromos a saláta is és a hús is:
Norbi, fejlesztés
Amióta megvan ez a sajtosroló-recept, azóta minimum 5-6-szor csináltam meg. Családi összejövetel vagy meccs mellé, akármikor, amikor snackre szomjazom:
Dávid, videós
Bár nem pont így csinálom, de a nyár legalapabb kajája a padlizsánkrém! Jó hidegen, friss zöldségekkel, ropogós bagettel. Hamarosan csinálok is egyet, és feltöltöm a legtutibb receptet! :D
Noémi, sales
Én ezt a vietnámi üvegtészta-salátát szoktam elkészíteni Nemes Nóra Dacotától - elég sűrűn:
Gábriel, újságíró
Nyáron nagyon leveses vagyok, nagyon sok krémlevest, hideg gyümölcslevest és zöldségleveseket eszem. Az egyik kedvenc a minestrone, és nyáron olcsóbbak hozzá az alapanyagok:
Juci, újságíró
Nálam a tonhalsaláta egész évben megy. Egy tonhalkonzerv, valami salátaféleség, ruccola vagy fejes, némi sajt, leginkább mozzarella, paradicsom, só-bors, főtt tojás és pici citrom. Jó, oké, én durumtésztát is szoktam belekeverni, masnit vagy pennét.
Gréti, kreatív szerkesztő
A lecsót szeretem nyáron a legjobban - ebben a formában, libamájjal isteni, de mehet helyette szűzpecsenye is!
Andris, főszerkesztő
Spenótos tészta. Télen-nyáron megcsinálom, mert én tudom a világon a legjobban :DDD Viccet félretéve TÉNYLEG így van, és fontos, hogy nyáron hagyjuk másnak a gyorsfagyasztott spenótokat, csak frisset vegyünk. Teljes kiőrlésű fusillivel és zabtejszínnel is szuperül működik - már ha szempont ilyenkor a beach body is.
Anna, újságíró
A nyár egyik gasztrocsúcspontja számomra az, amikor Anyukám boszorkánykonyhájában elkezd fortyogni a sárgabaracklekvár. Friss vajas kenyérre kenve az igazi.
Dorina, sales
Határozottan a húsleves, nagyon nehezen viselem azokat a vasárnapokat, amikor nem jutok hozzá :D Az anyukámé és a nagymamámé a kedvencem, olyan gyerekkori emlékeket idéz fel bennem, amikor összegyűlt a család.Ez volt az első étel is, amit megtanultam elkészíteni, azóta is a specialitásaim közé tartozik :D Nem teljesen ugyanolyan, mint ez a recept, mert én gombát nem szoktam tenni bele, de hasonló:
ÉS NÁLATOK MI A KEDVENC ILYENKOR, NYÁRON? :)
Ezeket olvastad már?
Ételekbe öltözteti tündéri kislányát az anyuka - nézd az optikai...
Tündéri fotókat lő 3 éves kislányáról ez a szintén tündéri anyuka - virágokba és ételekbe öltözteti őt, de nem akárhogy, nézd!
Brecz Judit6 probléma, amit nem gondoltál, hogy a hajszárítód fog megoldani
Az elsőért egyenesen rajongunk! De a többi is a "miért nem gondoltám rá előbb" kategória.
Brecz Judit10 fürdőszobatrükk, amitől egy picit boldogabb ember leszel
Ketchup, szódabikarbóna, kóla, üdítőitalos kupak, befőttes gumi - ezek a kulcsszavak, nézd a trükköket! Már megint...
Brecz JuditÍgy kell kinyitni egy 24 hónapos parmezángurigát - lebilincselő videó...
Meglepően lebilincselő nézni, ahogy kézzel fogható, sok-sok éves szakértelemmel felvágják ezt a 2 éves parmezánsajtot...
Brecz Judit