Igencsak meleg hónapnak ígérkezik az augusztus, a forró napokon pedig nincs olyan, aki ne frissítené fel magát szívesen egy kiadós adagfagylalttal. Bár a jó nevű cukrászdákban és fagyizókban kiemelten figyelnek a minőségre, nem árt óvatosnak lenni: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tavalyi ellenőrzései alapján minden tizedik fagylaltozóban találtak valamilyen hiányosságot az ellenőrök, tíz esetben pedig ki is kellett vonni a forgalomból a fogyasztásra alkalmatlan termékeket - derül ki a Pénzcentrum cikkéből.
Ahogy egy étteremben is előfordul, hogy a maradék ételt hasznosítják újra, úgy olyan fagylaltozók is előfordulnak, ahol a maradék süteményből készülnek a jéghideg desszertek. Ez még önmagában talán nem is lenne baj, ha a maradék jó minőségű, és emberi fogyasztásra alkalmas. Az viszont kifejezetten veszélyes is lehet, ha nem megfelelő higiéniai körülmények között készítik el és tárolják a fagylaltokat, lejárt alapanyagokat használnak fel, vagy a megolvadt desszertet újrafagyasztják. A Magyar Konyha most a Balaton legjobb helyeit kutatta fel, gasztrokalauz mellékletében pedig összeszedte a Balaton tíz legfinomabb és legmegbízhatóbb fagylaltozóját.