Ezek lettek a legjobb balatoni fagyizók 2020-ban

A nyári forróságban mindig jólesik egy gombóc (na jó, inkább kettő vagy három) hűsítő fagylalt. Ha a Balatonon nyaralsz, válassz a következő fagyizók közül! 

Igencsak meleg hónapnak ígérkezik az augusztus, a forró napokon pedig nincs olyan, aki ne frissítené fel magát szívesen egy kiadós adagfagylalttal. Bár a jó nevű cukrászdákban és fagyizókban kiemelten figyelnek a minőségre, nem árt óvatosnak lenni: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tavalyi ellenőrzései alapján minden tizedik fagylaltozóban találtak valamilyen hiányosságot az ellenőrök, tíz esetben pedig ki is kellett vonni a forgalomból a fogyasztásra alkalmatlan termékeket - derül ki a Pénzcentrum cikkéből.

Ahogy egy étteremben is előfordul, hogy a maradék ételt hasznosítják újra, úgy olyan fagylaltozók is előfordulnak, ahol a maradék süteményből készülnek a jéghideg desszertek. Ez még önmagában talán nem is lenne baj, ha a maradék jó minőségű, és emberi fogyasztásra alkalmas. Az viszont kifejezetten veszélyes is lehet, ha nem megfelelő higiéniai körülmények között készítik el és tárolják a fagylaltokat, lejárt alapanyagokat használnak fel, vagy a megolvadt desszertet újrafagyasztják. A Magyar Konyha most a Balaton legjobb helyeit kutatta fel, gasztrokalauz mellékletében pedig összeszedte a Balaton tíz legfinomabb és legmegbízhatóbb fagylaltozóját.

Bergmann Cukrászda - Balatonfüred
Bringatanya - Somogyi Fagylaltműhely Gyenesdiás
Füredi Fagyizó - Balatonfüred
Kő fagyi? - Mindszentkálla
Móló Cukrászda - Révfülöp
Mónisüti - Gyenesdiás
Szélcsend - Balatonföldvár
A felsorolt fagyizók nem csak ízletes fagylaltjaikról ismertek. A Bergmann Cukrászda például már 1939 óta készít fagylaltokat (az első cukrászdát még Győrben alapították.) Míg a Bringatanya fagyija 2017-ben különdíjat nyert a Fagylalt Világbajnokságon, addig például a Kőfagyi minden nap többféle gyümölcsfagylalttal és laktózérzékeny opciókkal várja a vendégeket.
Ez is érdekelhet:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...