Ezek a legolcsóbb édességek húsvétra – még csak ki sem kell mozdulnod a hozzávalókért

Karantén idején is lehet olcsó, isteni sütiket és édességeket gyártani a gyerekeknek és a családnak, figyelj csak!

Nyakunkon a húsvét, és a legkisebbek biztosan nem felejtik el, hogy ez bizony a rengeteg édesség felhalmozását is jelenti…idén viszont jó lenne visszafogni a költségekből, a tartalékolás, spórolás - nem véletlenül - sok háztartásban terítékre kerül. Azt, hogy a locsolás idén engedélyezett lesz-e, a cikk írásakor még nem tudjuk, de az otthoni alapcuccokból készülő édességekre viszont van néhány tippünk!

Nutellás kekszek

Istenem, a kedvencem volt gyerekkoromban...suttyombanfeljöttem a játszóról,be a kamrába,és gyorsan összeragasztottam két kekszet egy jó kanál Nutellával. Szalvétába csomagoltam, és vittem le a többiekhez, persze párat elrejtettem a zsebemben, nehogy már egyformán jusson mindenkinek. Na, ezt tuti, hogy nálatok is beválik, lehet kenni a kekszeket!

Tejbegríz, tejberizs

Reggelire, uzsira simán lecsúszik, főleg, ha jó sok kakaót, lekvárt, vagy valamilyen gyümölcsösnek mondott szirupot kapnak rá a kicsik. Felnőtteknek fahéjjal is mehet, és a úgy az igazi, ha az egész össze van keverve a sziruppal vagy a lekvárral!

Rizskoch

Magyarul rizsfelfújt, népszerű hétvégi édesség, miért ne készülhetne húsvétra is? Túl sok alapanyagot nem igényel a rizsen kívül, (barack)lekvár (vagy amivel én ettem régen: szörppel) mindig van otthon, a felnőttek is bírják, ráadásul jó laktató is!

Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti

Nagyon kedveljük a rizskoch-ot, amolyan gyerekkori emlék - eledel ez is. Pedig az óvodai, iskolai variációk, emlékszem mindig szárazak voltak, olykor még kemény is volt benne a rizs..., de ...

Puding

Na nem ám a tasakos bolti, próbáld ki, hogy otthon főzöd meg! Semmi nagy ördöngösség nincs benne, gyümölcsökkel, karamellel, cukorszórással díszítheted.

Vaníliapuding házilag

Azon gondolkodtam, hogy még csak eszembe se jutott eddig házilag pudingot főzni. Ezen változtatnom kellett, mert imádom, és tényleg nem kell nagy erőfeszítéseket tennem ahhoz, hogy ezzel a ...

Palacsinta

Jaj, az örök csodás palacsinta, ez aztán tényleg annyira alap, mindenki szereti, és ezerféleképpen ízesíthető. Süss belőle bőven, úgyis elfogy! Lehet sima, amerikai vagy akár csúsztatott és rakott is!

Almás kelt palacsinta

Egy finom, laktató palacsinta. Hidegen, melegen egyaránt finom. Tálalhatjuk egyszerűen fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral vagy vaníliamártással. Ebből az adagból nekem 12 darab ...

Piskótatekercs

Szintén végtelenül egyszerű, az oldalon pedig rengeteg tippet találsz hozzá, hogyan készíts tökéleteset!

Mintás banános piskótatekercs

Itt a NoSalty-n találtam ezt a receptet, és kicsit módosítottam a piskóta összetevőin, illetve a töltelék összetevőin. Mintásra készítettem a piskótát, maminti art sablon ...

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...