A szendvicsek végigkísérik életünket - kiskorunkban anyukánk készített nekünk katonákat, szülinapokon zsúrkenyeret ettünk főtt tojással, csemegeuborka-szeletekkel, felnőtt korunkban pedig már csak a képzeletünk szab határt annak, hogyan készítjük. Alapanyagként válogassatok szuper minőségű felvágottakat, klassz tejtermékeket és friss zöldségeket!
A gyerekeket ne hagyjátok ki a szendvicskészítésből, mert a buli már ott kezdődik, a legjobb helyen: a konyhában!
Cuki szendvicsek - finnyás gyerekeknek is
Van pár módszer, amivel tuti, hogy a legválogatósabb kisgyerek is megeszi a szendvicsét - készítsünk főtt tojásból egérkét, virsliből polipot, felvágottból arcocskát, és bolondítsuk, díszítsük zöld fűszerekkel, zöldségekkel.
Készíts bohócot: egy nagy párizsiszelet az arca, reszelt sajt a haja, újhagyma a szeme, félbevágott koktélparadicsom a nagy piros orra, és paprika a szája!
De jöhetnek a kisegerek is: felvágottfülek, uborkaszemek feketeborssal, zöldségbajusz, főtt tojásból pedig orr.
De kipróbálhatjátok ezeket is:
Kattints ide, ha többet szeretnél tudni a Lidl friss húsairól és felvágottairól!
Húsos melegszendvicsek
A nagy kedvenc - a melegszendvics. Felvágottadat süsd össze sajttal, klasszikusan, vagy fogd két szelet kenyér közé, és variáld zöldségekkel, szószokkal - segítségedre lehet a szendvicssütő illetve a sima sütő is!
Ezeket olvastad már?
Készíts nyársat: egy kocka kenyér, egy felvágott, de akár több fajtát is felszúrhatsz egymás után, aztán jöhet a sajt, a saláta és a tojás is. A duci szendvics hasonlíthat egy állatkához, ha egy szelet sonka kibújik a "szájából", akár egy nyelvecske. De jöhet egy wrap vagy tortilla is, ha a sima kenyér már unalmas.