Ezek az idei húsvét legmenőbb tojásdekorációi

A tojásfestésnek tényleg csak a fantáziánk szabja meg a határait. Megmutatjuk az idei legvagányabb, legkreatívabb darabokat!

Selyemmel festett húsvéti tojások

Csak pár selyemsálat kell beáldozni az ügy érdekében: a tojásokat még nyersen be kell csavarni a selyembe, aztán sima textilbe, majd negyedóra forralás következik. Ezután már csak le kell hűteni és kicsomagolni.

Vibráló ragyogás

A technika trükkje, hogy a tojásfestékbe extra szűz olívaolajat kell csepegtetni.

Ombre más a tojásokon is!

Ha azt szeretnéd elérni, hogy egy tojáson érvényesüljön a színátmenet, akkor három különböző erősségű festéket kell hozzá készítened, és a halványtól a sötét felé haladva mindegyikben részlegesen meg kell mártani a tojásokat. A csúcsát azért hagyd meg fehérnek!

Tojásfestés borotvahabbal

A festéket és a borotvahabot keverd össze egy szívószállal annyira, hogy márványos mintázatot kapj, aztán forgasd bele a főtt tojásokat.

Virágoztasd fel!

Ha van némi kézügyességed, ilyen csodákat is készíthetsz húsvétra.

Csipkézz!

Használj a festéshez sablonokat, így a mintákat könnyedén előállíthatod!

Aranyozd be a húsvétot!

A színes tojásokat tekerd arany vagy ezüst fóliába, az eredmény pedig magáért beszél.

Ragassz!

Vesd be régi, levetett mintás ruháid és öltöztesd fel vele a húsvéti tojásokat. Zseniális ötlet!

Galaxist minden asztalra!

A fekete alapra nagyon vékony rétegben, szivacs segítségével vidd fel a többi színt. A lila és a kék különböző változataival nem lőhetsz mellé.

Ezeket olvastad már?

via MarthaStewart

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...